Куряча грудка в журавлинному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо універсальне, його можна подати як гаряче або як холодну закуску. Грудка виходить дуже ніжною і соковитою, з легкою кислинкою журавлинного джему. Спробуємо?
Це нехитре блюдо чудово підійде для святкового столу або в якості гарячого блюда, коли смажена куряча грудка подається з пряним журавлинним соусом. Також воно буде доречно в якості холодної закуски, коли ця ж грудка подається в охолодженому вигляді у вигляді нарізки! Просто пальчики оближеш!
- Куряча грудка - 1 штука
- Luk-salotų - 1 штука
- Вино червоне - 100 мілілітрів (сухе)
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Джем - 2 Ст. Ложки (журавлинний)
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Вода - 60 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
Змішайте джем, нарізаний шалот, вино і оливкову олію.
Замаринуйте грудку в отриманому маринаді і залиште мінімум на 30 хвилин.
Струсіть маринад з грудки, збережіть його, і обсмажте курку з додаванням олії до золотистого кольору.
З сковороди вилийте жир, влийте 1/4 склянки вина. Уварите вполовину. Додайте маринад і воду. Варіть на середньому вогні хвилин 5. Соус процідіть і змішайте з вершковим маслом і медом, досоліть і доперчіте за смаком.
Грудку товсто поріжте по діагоналі і полийте соусом.
Подайте гарячою чи холодною! Смачного!