Рецепт Куряча грудка в журавлинному соусі фото

Куряча грудка в журавлинному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Куряча грудка
Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження , Новий рік
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Блюдо універсальне, його можна подати як гаряче або як холодну закуску. Грудка виходить дуже ніжною і соковитою, з легкою кислинкою журавлинного джему. Спробуємо?

Опис приготування:

Це нехитре блюдо чудово підійде для святкового столу або в якості гарячого блюда, коли смажена куряча грудка подається з пряним журавлинним соусом. Також воно буде доречно в якості холодної закуски, коли ця ж грудка подається в охолодженому вигляді у вигляді нарізки! Просто пальчики оближеш!

  • Куряча грудка - 1 штука
  • Luk-salotų - 1 штука
  • Вино червоне - 100 мілілітрів (сухе)
  • Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Джем - 2 Ст. Ложки (журавлинний)
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 60 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
куряча грудка в журавлинному соусі - фото крок 1
Змішайте джем, нарізаний шалот, вино і оливкову олію.
куряча грудка в журавлинному соусі - фото крок 2
Замаринуйте грудку в отриманому маринаді і залиште мінімум на 30 хвилин.
куряча грудка в журавлинному соусі - фото крок 3
Струсіть маринад з грудки, збережіть його, і обсмажте курку з додаванням олії до золотистого кольору.
куряча грудка в журавлинному соусі - фото крок 4
З сковороди вилийте жир, влийте 1/4 склянки вина. Уварите вполовину. Додайте маринад і воду. Варіть на середньому вогні хвилин 5. Соус процідіть і змішайте з вершковим маслом і медом, досоліть і доперчіте за смаком.
куряча грудка в журавлинному соусі - фото крок 5
Грудку товсто поріжте по діагоналі і полийте соусом.
куряча грудка в журавлинному соусі - фото крок 6
Подайте гарячою чи холодною! Смачного!

Схожі рецепти