Рецепт Куряча грудка в журавлинному соусі фото

Куряча грудка в журавлинному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Куряча грудка
Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Новий рік
Гарячі страви

Блюдо універсальне, його можна подати як гаряче або як холодну закуску. Грудка виходить дуже ніжною і соковитою, з легкою кислинкою журавлинного джему. Спробуємо?

Це нехитре блюдо чудово підійде для святкового столу або в якості гарячого блюда, коли смажена куряча грудка подається з пряним журавлинним соусом. Також воно буде доречно в якості холодної закуски, коли ця ж грудка подається в охолодженому вигляді у вигляді нарізки! Просто пальчики оближеш!

  • Куряча грудка - 1 штука
  • Luk-salotų - 1 штука
  • Вино червоне - 100 мілілітрів (сухе)
  • Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Джем - 2 Ст. Ложки (журавлинний)
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 60 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
куряча грудка в журавлинному соусі - фото крок 1
Змішайте джем, нарізаний шалот, вино і оливкову олію.
куряча грудка в журавлинному соусі - фото крок 2
Замаринуйте грудку в отриманому маринаді і залиште мінімум на 30 хвилин.
куряча грудка в журавлинному соусі - фото крок 3
Струсіть маринад з грудки, збережіть його, і обсмажте курку з додаванням олії до золотистого кольору.
куряча грудка в журавлинному соусі - фото крок 4
З сковороди вилийте жир, влийте 1/4 склянки вина. Уварите вполовину. Додайте маринад і воду. Варіть на середньому вогні хвилин 5. Соус процідіть і змішайте з вершковим маслом і медом, досоліть і доперчіте за смаком.
куряча грудка в журавлинному соусі - фото крок 5
Грудку товсто поріжте по діагоналі і полийте соусом.
куряча грудка в журавлинному соусі - фото крок 6
Подайте гарячою чи холодною! Смачного!

Схожі рецепти