Рулет з печінки в журавлинному мусі
(покроковий рецепт з фото)
В очікуванні свят все в пошуках цікавих і смачних рецептів. Вирішив протестувати один - як приготувати рулет з печінки в журавлинному мусі. Рулет дуже ніжний і смачний, яскравий і апетитний.
На мою думку такий рулет - це справжній витвір мистецтва. Він виглядає дуже святково, зовсім не як звичайна закуска. Можна використовувати будь-яку печінку за смаком, в цей раз я вибрав ніжну курячу. Додаю до печінки фісташки, які привносять тонку смакову нотку.
- Куряча печінка - 0, 5 кілограма
- Цибуля - 1 штука
- Морквини - 1 штука
- Чебрець - 2 щіпки
- Сіль і перець - За смаком
- Коньяк - 70 мілілітрів
- Fistashki - 40 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Журавлина - 300 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Цукровий пісок - 3 Ст. Ложки
- Манька - 3 Ст. Ложки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Желатин листової - 4 штуки
- Виноград - За смаком
- Гранат - За смаком
- Салат - За смаком

1. Клюкву мою и перетираю через сито в сотейник, вливаю воду і відправляю на вогонь. Всипаю цукор, трохи солі і перцю. Після закипання всипав манку і віночком енергійно перемішую, варю 7-10 хвилин на слабкому вогні. Забираю сотейник з вогню, додаю мед. Заздалегідь замочив листи желатину в холодній воді на 10 хвилин. Віджимаю їх і кладу до гарячої журавлині, перемішую і остуджують. Прямокутну форму застилаю целофаном, виливаю туди журавлинний мус, відправляю його в холодильник.

2. Вершкове масло кладу в сковороду, очищаю і нарізаю цибулю, обсмажую його на сковороді. Мою і чищу морква, натираю її на середній тертці і додаю до цибулі, кладу сушений чебрець, сіль і перець. Печінка мою і нарізаю шматочками, додаю до овочів, вливаю коньяк і обсмажую до готовності. Знімаю з вогню і подрібнюю все блендером. Додаю 30 грам фісташки.

3. Перемішую паштет з фісташками. Бамбуковий килимок застилаю плівкою, викладаю на нього паштет. Формую рулет, який відправляю на півгодини в морозильник.

4. У форму з журавлинним мусом по центру викладаю рулет з паштету, акуратно загортаю обидва краї на паштет.

5. Розміщую рулет в журавлинному мусі в форму для випікання хліба (вона підходить за розміром), відправляю масу на 8-10 годин в холодильник.

6. Перед подачею перекладаю паштет в морозильник на 15 хвилин. Листя салат мою і кладу на тарілку, потім на них викладаю паштет, прикрашаю виноградом, ягодами журавлини і фісташками.