Рецепт Рулет з печінки в журавлинному мусі фото

Рулет з печінки в журавлинному мусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Птах , Курка , Журавлина , Куряча печінка
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , День народження , Новий рік
Паштети
Кількість порцій: 10
Час приготування: 11 г. 0 хв.

В очікуванні свят все в пошуках цікавих і смачних рецептів. Вирішив протестувати один - як приготувати рулет з печінки в журавлинному мусі. Рулет дуже ніжний і смачний, яскравий і апетитний.

Опис приготування:

На мою думку такий рулет - це справжній витвір мистецтва. Він виглядає дуже святково, зовсім не як звичайна закуска. Можна використовувати будь-яку печінку за смаком, в цей раз я вибрав ніжну курячу. Додаю до печінки фісташки, які привносять тонку смакову нотку.

  • Куряча печінка - 0, 5 кілограма
  • Цибуля - 1 штука
  • Морквини - 1 штука
  • Чебрець - 2 щіпки
  • Сіль і перець - За смаком
  • Коньяк - 70 мілілітрів
  • Fistashki - 40 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Журавлина - 300 грам
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Цукровий пісок - 3 Ст. Ложки
  • Манька - 3 Ст. Ложки
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Желатин листової - 4 штуки
  • Виноград - За смаком
  • Гранат - За смаком
  • Салат - За смаком
рулет з печінки в журавлинному мусі - фото крок 1
1. Клюкву мою и перетираю через сито в сотейник, вливаю воду і відправляю на вогонь. Всипаю цукор, трохи солі і перцю. Після закипання всипав манку і віночком енергійно перемішую, варю 7-10 хвилин на слабкому вогні. Забираю сотейник з вогню, додаю мед. Заздалегідь замочив листи желатину в холодній воді на 10 хвилин. Віджимаю їх і кладу до гарячої журавлині, перемішую і остуджують. Прямокутну форму застилаю целофаном, виливаю туди журавлинний мус, відправляю його в холодильник.
рулет з печінки в журавлинному мусі - фото крок 2
2. Вершкове масло кладу в сковороду, очищаю і нарізаю цибулю, обсмажую його на сковороді. Мою і чищу морква, натираю її на середній тертці і додаю до цибулі, кладу сушений чебрець, сіль і перець. Печінка мою і нарізаю шматочками, додаю до овочів, вливаю коньяк і обсмажую до готовності. Знімаю з вогню і подрібнюю все блендером. Додаю 30 грам фісташки.
рулет з печінки в журавлинному мусі - фото крок 3
3. Перемішую паштет з фісташками. Бамбуковий килимок застилаю плівкою, викладаю на нього паштет. Формую рулет, який відправляю на півгодини в морозильник.
рулет з печінки в журавлинному мусі - фото крок 4
4. У форму з журавлинним мусом по центру викладаю рулет з паштету, акуратно загортаю обидва краї на паштет.
рулет з печінки в журавлинному мусі - фото крок 5
5. Розміщую рулет в журавлинному мусі в форму для випікання хліба (вона підходить за розміром), відправляю масу на 8-10 годин в холодильник.
рулет з печінки в журавлинному мусі - фото крок 6
6. Перед подачею перекладаю паштет в морозильник на 15 хвилин. Листя салат мою і кладу на тарілку, потім на них викладаю паштет, прикрашаю виноградом, ягодами журавлини і фісташками.

Схожі рецепти