Рецепт Курка в апельсиново-медовому соусі фото

Курка в апельсиново-медовому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Чекаєте гостей і хочете приготувати щось смачненьке? Тоді пропоную вам на замітку рецепт приготування курки в апельсиново-медовому соусі, яку можна подати як основне блюдо або закуску.

Це досить цікавий рецепт приготування курки в апельсиново-медовому соусі, злегка гострої і неймовірно смачною. Таке блюдо можна приготувати на сковороді, обсмажити в паніровці, або запекти курку в духовці.

  • Куряча грудка - 2 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Гострий соус - 2-6 капель
  • Сік апельсина - 2 Ст. Ложки
  • Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
курка в апельсиново-медовому соусі - фото крок 1
1. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі. Якщо мед зацукрований, то його також необхідно розтопити на водяній бані. З'єднати в глибокій мисці масло і мед. При бажанні рецепт приготування курки в апельсиново-медовому соусі можна злегка підкоригувати за смаком, замінивши вершкове масло рослинним - оливковою, наприклад.
курка в апельсиново-медовому соусі - фото крок 2
2. Апельсин вимити і просушити. Натерти трохи цедри і додати в соус. Вичавити сік чверті або половинки апельсина і відправити в мисочку.
курка в апельсиново-медовому соусі - фото крок 3
3. Для більш пікантного або насиченого смаку можна додати в соус кілька крапель гострого соусу (це може бути домашня аджика, наприклад). Якщо гострі страви вам не до смаку, соус можна не додавати.
курка в апельсиново-медовому соусі - фото крок 4
4. Куряче філе вимити, просушити і нарізати невеликими шматочками. Класичний рецепт курки в апельсиново-медовому соусі не обмежується тільки грудкою, використовувати можна абсолютно всі частини курки. Таким соусом можна змастити також цілу птицю і запікати в духовці, періодично поливаючи соусом.
курка в апельсиново-медовому соусі - фото крок 5
5. Шматочки філе відправити в соус і вмочити з усіх боків. При бажанні можна залишити курочку в соусі на 15-20 хвилин, щоб філе як слід просочилося маринадом.
курка в апельсиново-медовому соусі - фото крок 6
6. Далі шматочки філе можна обваляти в панірувальних сухарях і обсмажити на сковороді з невеликою кількістю масла. Потім викласти шматочки на паперовий рушник і можна подавати до столу. Соус відправити на вогонь і трохи уварити, додавши кукурудзяний крохмаль. Подавати курочку з соусом.
курка в апельсиново-медовому соусі - фото крок 7
7. Другий варіант - це викласти шматочки філе на деко, застелене пергаментом для випічки, і відправити в розігріту духовку. Запікати до готовності, для а 1-2 хвилини відправити під гриль. Курка в апельсиново-медовому соусі в домашніх умовах може бути подана з гарніром або на шпажках, в якості закуски.

Схожі рецепти