Курка в апельсиново-медовому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Чекаєте гостей і хочете приготувати щось смачненьке? Тоді пропоную вам на замітку рецепт приготування курки в апельсиново-медовому соусі, яку можна подати як основне блюдо або закуску.
Це досить цікавий рецепт приготування курки в апельсиново-медовому соусі, злегка гострої і неймовірно смачною. Таке блюдо можна приготувати на сковороді, обсмажити в паніровці, або запекти курку в духовці.
- Куряча грудка - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Гострий соус - 2-6 капель
- Сік апельсина - 2 Ст. Ложки
- Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі. Якщо мед зацукрований, то його також необхідно розтопити на водяній бані. З'єднати в глибокій мисці масло і мед. При бажанні рецепт приготування курки в апельсиново-медовому соусі можна злегка підкоригувати за смаком, замінивши вершкове масло рослинним - оливковою, наприклад.
2. Апельсин вимити і просушити. Натерти трохи цедри і додати в соус. Вичавити сік чверті або половинки апельсина і відправити в мисочку.
3. Для більш пікантного або насиченого смаку можна додати в соус кілька крапель гострого соусу (це може бути домашня аджика, наприклад). Якщо гострі страви вам не до смаку, соус можна не додавати.
4. Куряче філе вимити, просушити і нарізати невеликими шматочками. Класичний рецепт курки в апельсиново-медовому соусі не обмежується тільки грудкою, використовувати можна абсолютно всі частини курки. Таким соусом можна змастити також цілу птицю і запікати в духовці, періодично поливаючи соусом.
5. Шматочки філе відправити в соус і вмочити з усіх боків. При бажанні можна залишити курочку в соусі на 15-20 хвилин, щоб філе як слід просочилося маринадом.
6. Далі шматочки філе можна обваляти в панірувальних сухарях і обсмажити на сковороді з невеликою кількістю масла. Потім викласти шматочки на паперовий рушник і можна подавати до столу. Соус відправити на вогонь і трохи уварити, додавши кукурудзяний крохмаль. Подавати курочку з соусом.
7. Другий варіант - це викласти шматочки філе на деко, застелене пергаментом для випічки, і відправити в розігріту духовку. Запікати до готовності, для а 1-2 хвилини відправити під гриль. Курка в апельсиново-медовому соусі в домашніх умовах може бути подана з гарніром або на шпажках, в якості закуски.