Соус имбирно-медовий
(покроковий рецепт з фото)
Навіть найпростіше і прісне блюдо перетвориться в бум смаку, аромату і пікантності з соусом имбирно-медовим! Він прекрасно поєднується з рибою, куркою або овочами, рекомендую всім чудовий рецепт!
Медово-імбирний соус дуже популярний в кухні Південно-Східної Азії, його додають до курки і риби. Він надає і найпростішою рибі, приготовленої на пару і без спецій, оригінальний смак і приємний аромат. Щоб приготувати соус имбирно-медовий, знадобиться густий, але не засахарівшійся мед, корінь імбиру і біле сухе столове вино. Подавати його рекомендую з тріскою і спаржею або з курячим філе.
- Імбир - 40 грам
- Вапно - 0, 5 штуки
- Біле вино - 70-100 мілілітрів
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Вершкове масло - 40 грам
Поріжте імбир соломкою.
Розігрійте пару столових ложок оливкової олії на сковороді, додайте імбир, обсмажте його до рум'яного кольору.
Потім влийте вино, дайте йому злегка випаруватися.
Потім додайте ложку меду, розмішайте.
І вичавити сік лайма.
І останнє: додайте масло вершкове, зніміть з вогню і перемішайте гарненько, щоб масло розчинилося.
Готовим соусом имбирно-медовим полийте рибу (або курку) прямо з печі, т.К. Остиглий він буде вже іншим на смак. Смачного!