Царський яблучно-медовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Випічка з медом завжди славилася відмінним смаком і неповторним ароматом. Пропоную рецепт чудового пирога з медом і яблуками, який добре підійде до чаю, кава, молоку або компоту.
Царський яблучно-медовий пиріг готується дуже просто і відносно швидко. При цьому варто недорого. Така випічка гідна і святкового столу. Ніжний, ароматний, з вираженим медовим смаком і шматочками яблук. Він легко може конкурувати з тістечками і тортами.
- Цукор - 150 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Мед - 80 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Борошно - 250 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Яблуко - 3 штуки
Підготуйте інгредієнти для приготування пирога.
У миску насипте борошно, сіль, соду і розпушувач.
В іншу миску викладіть м'яке вершкове масло і цукор. Збийте міксером.
Влийте рідкий мед. По одному додайте три яйця, кожен раз збиваючи міксером.
Виходить ось така суміш.
У суміш олії, яєць, меду і цукру поступово додайте сухі інгредієнти тесту.
Волоські горіхи подрібніть і додайте в тісто.
Перемішайте всі інгредієнти.
Яблука помийте, очистіть, видаліть насіння і наріжте часточками.
Тісто викладіть у форму з пекарської папером. Розкладіть часточки яблук.
Випікайте пиріг у духовці при температурі 160 градусів 45-50 хвилин.
Готовий пиріг дістаньте з форми, прохолодний, наріжте і подавайте до столу.