Рецепт Царський яблучно-медовий пиріг фото

Царський яблучно-медовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука , Мед
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Випічка з медом завжди славилася відмінним смаком і неповторним ароматом. Пропоную рецепт чудового пирога з медом і яблуками, який добре підійде до чаю, кава, молоку або компоту.

Опис приготування:

Царський яблучно-медовий пиріг готується дуже просто і відносно швидко. При цьому варто недорого. Така випічка гідна і святкового столу. Ніжний, ароматний, з вираженим медовим смаком і шматочками яблук. Він легко може конкурувати з тістечками і тортами.

  • Цукор - 150 грам
  • Куряче яйце - 3 штуки
  • Мед - 80 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Борошно - 250 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Грецькі горіхи - 50 грам
  • Яблуко - 3 штуки
царський яблучно-медовий пиріг - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування пирога.
царський яблучно-медовий пиріг - фото крок 2
У миску насипте борошно, сіль, соду і розпушувач.
царський яблучно-медовий пиріг - фото крок 3
В іншу миску викладіть м'яке вершкове масло і цукор. Збийте міксером.
царський яблучно-медовий пиріг - фото крок 4
Влийте рідкий мед. По одному додайте три яйця, кожен раз збиваючи міксером.
царський яблучно-медовий пиріг - фото крок 5
Виходить ось така суміш.
царський яблучно-медовий пиріг - фото крок 6
У суміш олії, яєць, меду і цукру поступово додайте сухі інгредієнти тесту.
царський яблучно-медовий пиріг - фото крок 7
Волоські горіхи подрібніть і додайте в тісто.
царський яблучно-медовий пиріг - фото крок 8
Перемішайте всі інгредієнти.
царський яблучно-медовий пиріг - фото крок 9
Яблука помийте, очистіть, видаліть насіння і наріжте часточками.
царський яблучно-медовий пиріг - фото крок 10
Тісто викладіть у форму з пекарської папером. Розкладіть часточки яблук.
царський яблучно-медовий пиріг - фото крок 11
Випікайте пиріг у духовці при температурі 160 градусів 45-50 хвилин.
царський яблучно-медовий пиріг - фото крок 12
Готовий пиріг дістаньте з форми, прохолодний, наріжте і подавайте до столу.

Схожі рецепти