Осетинський пиріг Царський
(покроковий рецепт з фото)
"царський" осетинський пиріг готують, звичайно ж, з м'ясом. Називається він Фидджін, готується тільки на великі свята і торжества. Але і для маленького сімейного свята він теж відмінно підійде.
Для приготування такого пирога спочатку замісити тісто. Потім розкачати його в коржик. Викладіть начинку. За допомогою нехитрих рухів рук, сховайте її всередині. Не забудьте зробити в пирозі невеликі отвори для виходу пари. Запікайте в духовці. Смачного!
- М'ясо індички - 500 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Чорнослив - 50 грам
- Ізюм - 50 грам
- Сіль, спеції - За смаком (для начинки)
- Борошно - 1 кілограм
- Молоко - 2 склянки
- Вода тепла - 1-1, 5 склянки (в начинку)
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Перець - 0, 5 чайних ложки
- Дріжджі - 1, 5 чайних ложки (сухі швидкодіючі)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
У воду додайте цукор і сіль. Введіть дріжджі і яйце. Розведіть дріжджі в воді. Просійте борошно. Введіть дріжджі в тісто. Замісити тісто.
Тісто зберіть в кулю, перекладіть в миску. Затягніть плівкою, дайте піднятися.
М'ясо індички наріжте шматочками. У мене м'ясо з ніжки птиці.
До м'яса додайте нарізаний півкільцями цибулю.
Додайте спеції. Наріжте промиту курагу. Додайте промиті родзинки. Перемішайте.
Розділити тісто 3 частини. Дошку присипте борошном. 1/3 частина тесту викладіть на дошку, розімніть руками від центру до краю.
В середину вийшла коржі викладіть порцію м'ясної начинки. Кількість тесту за обсягом має бути рівною кількості м'яса. Зберіть краю тесту, уклавши начинку всередині. Немає Порвоо тісто.
Пальцями рук від центру до краю розподіліть начинку всередині тесту, тим самим розтягуючи пиріг. Скалка не використовується. Починайте від центру тесту, по колу… і так до самого кінця.
Перенесіть пиріг на деко з папером для випічки. Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте осетинський пиріг до готовності.
Змащувати пиріг перед випічкою не треба.
Змащувати пиріг перед випічкою не треба.