Рецепт Осетинський пиріг Царський фото

Осетинський пиріг Царський
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Тісто, М'ясо, Індичка, Птах
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю, На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги, Страви з начинкою

"царський" осетинський пиріг готують, звичайно ж, з м'ясом. Називається він Фидджін, готується тільки на великі свята і торжества. Але і для маленького сімейного свята він теж відмінно підійде.

Для приготування такого пирога спочатку замісити тісто. Потім розкачати його в коржик. Викладіть начинку. За допомогою нехитрих рухів рук, сховайте її всередині. Не забудьте зробити в пирозі невеликі отвори для виходу пари. Запікайте в духовці. Смачного!

  • М'ясо індички - 500 грам
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Чорнослив - 50 грам
  • Ізюм - 50 грам
  • Сіль, спеції - За смаком (для начинки)
  • Борошно - 1 кілограм
  • Молоко - 2 склянки
  • Вода тепла - 1-1, 5 склянки (в начинку)
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Перець - 0, 5 чайних ложки
  • Дріжджі - 1, 5 чайних ложки (сухі швидкодіючі)
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
осетинський пиріг Царський - фото крок 1
У воду додайте цукор і сіль. Введіть дріжджі і яйце. Розведіть дріжджі в воді. Просійте борошно. Введіть дріжджі в тісто. Замісити тісто.
осетинський пиріг Царський - фото крок 2
Тісто зберіть в кулю, перекладіть в миску. Затягніть плівкою, дайте піднятися.
осетинський пиріг Царський - фото крок 3
М'ясо індички наріжте шматочками. У мене м'ясо з ніжки птиці.
осетинський пиріг Царський - фото крок 4
До м'яса додайте нарізаний півкільцями цибулю.
осетинський пиріг Царський - фото крок 5
Додайте спеції. Наріжте промиту курагу. Додайте промиті родзинки. Перемішайте.
осетинський пиріг Царський - фото крок 6
Розділити тісто 3 частини. Дошку присипте борошном. 1/3 частина тесту викладіть на дошку, розімніть руками від центру до краю.
осетинський пиріг Царський - фото крок 7
В середину вийшла коржі викладіть порцію м'ясної начинки. Кількість тесту за обсягом має бути рівною кількості м'яса. Зберіть краю тесту, уклавши начинку всередині. Немає Порвоо тісто.
осетинський пиріг Царський - фото крок 8
Пальцями рук від центру до краю розподіліть начинку всередині тесту, тим самим розтягуючи пиріг. Скалка не використовується. Починайте від центру тесту, по колу… і так до самого кінця.
осетинський пиріг Царський - фото крок 9
Перенесіть пиріг на деко з папером для випічки. Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте осетинський пиріг до готовності.
Змащувати пиріг перед випічкою не треба.

Схожі рецепти