Рецепт «царський» паску пасхальний фото

«царський» паску пасхальний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Сухофрукти, Здобне дрожевое тісто, Ізюм
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На святковий стіл, Пасха
Випічка, Солодке

Щороку напередодні світлого Великодня більшість господинь дістають свої кулінарні книги і приймаються за випічку пасок. Розповім, як приготувати «Царський» паску пасхальний.

Сьогодні можна купити готовий паску в магазині, проте, більшість все-таки вважають за краще зробити саме цю випічку самостійно. Його випікають з додаванням родзинок, Коран, цукатів, маку та інше. Паски покривають глазур'ю, посипають кондитерської посипкою і іншими прикрасами.

  • Молоко - 2 склянки(+ 2 столові ложки)
  • Яйця - 6 штук
  • Сухі активні дріжджі - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 склянки
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Крем - 0, 5 склянки
  • Ваніль - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 1260 грам
  • Ізюм - За смаком
  • Білий шоколад - 200 грам
  • Кондитерська посипка - За смаком
1
Розтопити вершкове масло і трохи охолодіть. У миску влийте все молоко і підігрійте, влийте розтоплене вершкове масло, вбийте курячі яйця і додайте дріжджі, цукровий пісок, сіль, сметану, ваніль, перемішайте.
2
Посійте борошно і додайте 560 грам в тісто, потрібна консистенція густої сметани, перемішайте. Накрийте миску рушником і залиште в теплі на 2 годину.
3
Через необхідний час зніміть рушником і додайте порційно решту борошна, вимішують, виходить м'яке і еластичне тісто.
4
Вмішайте в тісто родзинки (або будь-які інші добавки), накрийте тісто рушником і залиште ще на 2 годину.
5
Змастіть форми для пасок, розділіть тісто 8 частин і вкладіть в змащені форми, залиште ще на пару годин.
6
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин, до утворення рум'яної скоринки.
7
Дістаньте паски з духовки і видаліть з форми (якщо вона багаторазова), залиште їх для охолодження на решітці.
8
Розтопіть білий шоколад і змастіть отриманою масою остиглі паски, прикрасьте посипкою і залиште до застигання.

Схожі рецепти