Англійська пасхальний кекс
(покроковий рецепт з фото)
В Англії робити цю випічку, вважається народною традицією, також як в СНД - випікати паску. Існує безліч рецептів Симнела. А назва англійської рецепта виходить прямо з середньовіччя.
У будинках Британії Симнела - це один з основних великодніх десертів. І сьогодні Ви дізнаєтеся, як приготувати англійський пасхальний кекс. А повторивши весь рецепт будинку, відчуєте смак Англії 16 століття. Спробуйте, нічого складного в приготуванні немає.
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 150 грам
- Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
- Тертий корінь Имбер - 1 Чайна ложка
- Мигдаль - 200 грам
- Борошно - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яйце - 5 штук
- Ізюм та курага - 100 грам
- Апельсиновий лікер - 8 Ст. Ложок
- Білок - 1 штука
- Цукрова пудра - 225 грам
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
Очистіть мигдаль від шкірки: для цього помістіть його в окріп. Підсушіть в духовці протягом 15-20 хвилин. Після подрібніть до стану борошна в блендері.
Зніміть цедру з апельсина, за допомогою терки натріть корінь імбиру. Розтопити масло, додайте в нього цукор, збийте їх вінчиком. Все змішайте в загальній мисці: імбир, цедру, масло з цукром, отриману муку і розпушувач.
Збийте яйце, додайте їх в тісто. Влийте лікер, а також подрібнені родзинки і курагу. Викладіть тісто у форму.
Розігрійте духовку до 160 градусів. Випікайте кекс протягом години, після накрийте фольгою і готуйте ще один годину. Потім вийміть з форми і дайте йому охолонути.
Зробіть глазур. Білок збийте з лимонним соком, всипати пудру, продовжуючи збивати. Одержаний крем розкачайте, як млинці, накрийте ними пиріг. З глазурі, яка залишилася, я вирішила зробити красиві зірочки для прикраси.
Зірочки я промалювала цукровими олівцями і покрила кольоровою посипкою.