Італійський пасхальний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
На святковому столі в достатку різноманітні страви, головним не обов'язково повинен бути паску. Пропоную рецепт, як приготувати італійський великодній пиріг. Внесіть різноманітність у святкове меню!
Такий великодній пиріг відрізняється від звичних нам пасок, але він дуже смачний, так що ви точно не пошкодуєте, якщо приготуєте його на пробу. До речі, не варто обмежуватися лише Великоднем, щоб готувати цю випічку для своєї сім'ї. Упевнений: йому будуть раді завжди!
- Тісто - 500 грам (листкове або слоено-дріжджове )
- Сир - 500 грам
- Шпинат - 0, 8 кілограма
- Яйця - 7 штук
- Кріп - 1 пучок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - За смаком
1. Шпинат моєму, потім кладемо його в миску і заливаємо холодною водою, залишаємо його хвилин на десять, після чого ще раз промиваємо і відварюємо в киплячій воді близько семи хвилин.
2. Відкидаємо на друшляк і притискаємо рукою так, щоб пішла зайва рідина.
3. Нарізаємо шпинат.
4. У миску всипаємо сир, додаємо рубаний шпинат, кріп, 1 яйце, солимо і перчимо.
5. Ретельно перемішуємо.
6. Форму для випічки змащуємо маслом або застилає папером для випічки.
7. Тісто розморожуємо і розгортаємо, вирізаємо коло діаметром трохи більше форми.
8. Укладаємо тісто всередину, яйця відварюємо, чистимо і нарізаємо на половинки.
9. У форму кладемо яйця, а потім начинку.
10. Випікаємо пиріг в духовці при температурі 200 градусів близько сорока хвилин.