Рецепт Англійська кекс фото

Англійська кекс
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Тісто , Фрукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти сироїдіння
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 8-10

Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати англійський кекс - смачний, ситний і корисний десерт для всієї родини - дотримуйтесь цим рецептом. У вас вийде гарне, ніжне й ароматне ласощі.

Опис приготування:

Замість сушеної вишні для кексу також можна використовувати висушену журавлину.

Для того щоб акуратно дістати кекс з форми, не пошкодивши його, необхідно дати йому повністю охолонути прямо в формі. Потім з боків можна злегка пройтися ножем, щоб відокремити тісто від форми.

Готовий остиглий кекс за бажанням можна прикрасити цукровою пудрою або ж глазур'ю з цукрової пудри і лимонного соку.

  • Чорнослив - 200 грам
  • Ізюм - 200 грам
  • Сушена вишня - 100 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Борошно пшеничне - 220 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Темний ром - 75 мілілітрів
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цедра лайма - 1 штука
  • Чай чорний - 250 мілілітрів (середньої міцності)
  • Перець білий мелений - 1 щіпка
англійська кекс - фото крок 1
Спочатку потрібно замочити сухофрукти. Промийте їх, прибутку, 250 мілілітрів чорного чаю, остудіть. Залийте чаєм сухофрукти, туди ж додайте ром і цукор. Залиште фрукти розмочуватися на ніч.
англійська кекс - фото крок 2
Борошно просійте, додайте в неї білий перець, цедру лайма і дрібку солі. Все ретельно перемішайте. Потім наріжте курагу, діставши її з чайного сиропу.
англійська кекс - фото крок 3
Тепер розбийте два яца, злегка збийте їх вінчиком. В одній ємності з'єднайте борошно і сухофрукти разом з сиропом, також влийте туди яйця. Цю масу вимішайте ложкою.
англійська кекс - фото крок 4
Форму для випічки змастіть рослинною або вершковим маслом, влийте туди тісто. Випікати кекс потрібно близько години. Духовка попередньо повинна бути розігріта до 160 градусів.

Схожі рецепти