Англійська кекс
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати англійський кекс - смачний, ситний і корисний десерт для всієї родини - дотримуйтесь цим рецептом. У вас вийде гарне, ніжне й ароматне ласощі.
Замість сушеної вишні для кексу також можна використовувати висушену журавлину.
Для того щоб акуратно дістати кекс з форми, не пошкодивши його, необхідно дати йому повністю охолонути прямо в формі. Потім з боків можна злегка пройтися ножем, щоб відокремити тісто від форми.
Готовий остиглий кекс за бажанням можна прикрасити цукровою пудрою або ж глазур'ю з цукрової пудри і лимонного соку.
- Чорнослив - 200 грам
- Ізюм - 200 грам
- Сушена вишня - 100 грам
- Цукор - 200 грам
- Борошно пшеничне - 220 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Темний ром - 75 мілілітрів
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Цедра лайма - 1 штука
- Чай чорний - 250 мілілітрів (середньої міцності)
- Перець білий мелений - 1 щіпка
Спочатку потрібно замочити сухофрукти. Промийте їх, прибутку, 250 мілілітрів чорного чаю, остудіть. Залийте чаєм сухофрукти, туди ж додайте ром і цукор. Залиште фрукти розмочуватися на ніч.
Борошно просійте, додайте в неї білий перець, цедру лайма і дрібку солі. Все ретельно перемішайте. Потім наріжте курагу, діставши її з чайного сиропу.
Тепер розбийте два яца, злегка збийте їх вінчиком. В одній ємності з'єднайте борошно і сухофрукти разом з сиропом, також влийте туди яйця. Цю масу вимішайте ложкою.
Форму для випічки змастіть рослинною або вершковим маслом, влийте туди тісто. Випікати кекс потрібно близько години. Духовка попередньо повинна бути розігріта до 160 градусів.