Царський паску
(покроковий рецепт з фото)
Спечіть дуже здобний, дуже ароматний і дуже смачний паску до свята. Спосіб приготування - як і при випічці по іншим рецептами. По компонентах дорогувато виходить, але ж на те він і царський!
Царським цей паску називають не дарма. Дорогуватим він виходить, проте, але все окупається його смаком. Правильно випечений царський паску буде танути в роті. Його треба спекти за пару днів до Пасхи, паску повинен вистоятися і дозріти. Такий паску довго не черствіє, адже в тісто ми не додавали білки. А в іншому нічого складного - процеси все практично такі ж, як і в інших рецептах для пасок. Ще можу порадити: замочіть родзинки в коньяку або бренді хоча б кілька годин, від цього смак паски покращиться. Тепер ви знаєте, як приготувати царський паску. Думаю, для порівняння з вашими улюбленими традиційно випікають паски, такий паску треба спекти хоча б раз.
- Борошно - 6 склянок
- Вершки - 1, 5 склянки (не нижче 20% жирності)
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 1 Склянка (хто любить солодша - + 2 столові ложки)
- Жовтки - 8 штук
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Ізюм - 1/2 склянки
- Цукати - 1/2 склянки
- Дріжджі свіжі - 100 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Зерна кардамону - 5-6 штук
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки