«царський» торт
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Наближається свято і хочете спекти самостійно десерт? Тоді зверніть увагу на цей цікавий, вишуканий і неймовірно апетитний варіант, як приготувати"Царський" торт. Він неймовірний!
Опис приготування:
Для справжніх ласунів і шанувальників шоколаду цей тортик стане справжньою насолодою. Ніжний корж, прошарок безе і шоколадної пасти, горішки для пікантності і насичений крем ... Все разом це становить дійсно дивовижний десерт, гідний царського столу. Хоч процес і займає чимало часу, по суті все досить просто. Так що раджу взяти на замітку рецепт.
- Яйце - 2 штуки
- Білки - 4 штуки(+ 3/4 склянки цукру)
- Цукор - 1.5 склянки
- Борошно - 2 склянки (приблизно)
- Какао - 3/4 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Кефір - 1 Склянка
- Рослинна олія - 1/2 склянки (без запаху)
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Крем сир - 150 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Згущене молоко варене - 400 грам
- Шоколадна паста - 250 грам
- Шоколад - 100 грам
- Горішки - 1 За смаком
1. Насамперед необхідно збити акуратно відокремлені білки з цукром до щільних піків.
2. Викладіть рівним шаром на деко і відправте в розігріту до 120 градусів духовку.
3. Запікайте безе години дві.
4. Для приготування коржа для початку з'єднайте всі сухі інгредієнти (просіяне борошно, какао, соду, розпушувач, сіль і цукор). Все ретельно перемішайте. Духовку паралельно розігрійте до 180 градусів.
5. Заваріть чашку натуральної кави. З'єднайте окремо масло, яйця, кефір, ванільний екстракт і кава. Збийте рідкі інгредієнти до однорідності.
6. Рідкі інгредієнти влийте до сухим і перемішайте, щоб утворилося однорідне тісто.
7. Випікати корж рекомендую на тому ж листі, що і безе, щоб було зручно збирати тортик. Викладіть тісто рівним шаром.
8. Випікайте корж хвилин 25 до готовності. Після остудіть його як слід.
9. Щоб зробити крем, в невеликій мисці збийте розм'якшене вершкове масло з крем-сиром. Додайте щіпку солі і ванільний екстракт для аромату. Коли маса стане пишною, викладіть туди ж згущене молоко.
10. Пару хвилин збивайте крем, поки він не стане повітряним.
11. Добре остиглий корж і безе розріжте навпіл.
12. Саме час збирати торт. Викладіть корж, змастіть його кремом і присипте жменею горішків.
13. Корж безе змастіть шоколадною пастою і викладіть на торт (пастою вниз).
14. Зверху безе знову змастіть пастою і присипте горішками. Викладіть другий коржик безе, промазаний пастою.
15. Знову корж.
16. На нього розподіліть крем, що залишився рівним шаром.
17. Прикрасити тортик можна горішками і розтопленим шоколадом. Перед подачею дайте йому настоятися мінімум пару годин, але найкраще залишити на ніч.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!