«царський» торт
(покроковий рецепт з фото)
Наближається свято і хочете спекти самостійно десерт? Тоді зверніть увагу на цей цікавий, вишуканий і неймовірно апетитний варіант, як приготувати "царський" торт. Він неймовірний!
Для справжніх ласунів і шанувальників шоколаду цей тортик стане справжньою насолодою. Ніжний корж, прошарок безе і шоколадної пасти, горішки для пікантності і насичений крем ... Все разом це становить дійсно дивовижний десерт, гідний царського столу. Хоч процес і займає чимало часу, по суті все досить просто. Так що раджу взяти на замітку рецепт.
- Яйце - 2 штуки
- Білки - 4 штуки(+ 3/4 склянки цукру)
- Цукор - 1.5 склянки
- Борошно - 2 склянки (приблизно)
- Какао - 3/4 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Кефір - 1 Склянка
- Рослинна олія - 1/2 склянки (без запаху)
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Крем сир - 150 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Згущене молоко варене - 400 грам
- Шоколадна паста - 250 грам
- Шоколад - 100 грам
- Горішки - 1 За смаком
2. Викладіть рівним шаром на деко і відправте в розігріту до 120 градусів духовку.
6. Рідкі інгредієнти влийте до сухим і перемішайте, щоб утворилося однорідне тісто.
8. Випікайте корж хвилин 25 до готовності. Після остудіть його як слід.
10. Пару хвилин збивайте крем, поки він не стане повітряним.
12. Саме час збирати торт. Викладіть корж, змастіть його кремом і присипте жменею горішків.
14. Зверху безе знову змастіть пастою і присипте горішками. Викладіть другий коржик безе, промазаний пастою.
16. На нього розподіліть крем, що залишився рівним шаром.