Рецепт Торт «царський» сметанний фото

Торт «царський» сметанний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Чи збираєтеся влаштувати свято, гідний королів? Тоді вам потрібен особливий торт. Розповім, як приготувати сметанний торт «Царський». Він багатошаровий, красивий і дуже смачний!

Опис приготування:

Кожен шар тіста готують з різними доповненнями: какао, мак, рубані волоські горіхи. Ви зможете насолодитися різноманітністю всіх трьох шарів в кожному шматочку. Тісто робиться на основі сметани, завдяки чому воно м'яке, ніжне і повітряне. Для глазурі можна використовувати сметану, згущене молоко, вершкове масло.

  • Яйця - 6 штук
  • Цукровий пісок - 3 склянки
  • Крем - 3 склянки
  • Борошно - 3 склянки
  • Сода - 3 чайних ложки
  • Оцет - 3 чайних ложки
  • Какао - 1 Ст. Ложка
  • Мак - 2 Ст. Ложки
  • Грецькі горіхи - 1 Склянка
  • Згущене молоко - 450 грам
  • Вершкове масло - 230 грам
1
Волоські горіхи підсмажте на сухій сковороді, потім нарубати ножем.
2
Тісто для кожного з 3-х коржів готуйте в окремих мисках. Для кожного: збийте 2 яйця, додайте по 1 склянці цукрового піску. Після утворення пінистої маси зменшите швидкість і введіть по 1 склянці борошна.
3
У три окремих невеликих миски викладіть по склянці сметани, до неї додайте гашене соду (гасити в пропорції: 1 ложка соди до 1 ложці оцту), перемішайте.
4
В першу миску додайте подрібнені горіхи, в другу - какао, в третю - мак. Гарненько перемішайте вміст кожної миски.
5
Розлийте тісто по трьом формам для випікання і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
6
Готові коржі повністю остудіть.
7
Згущене молоко (варене) викладіть в чашу міксера, додайте м'яке вершкове масло і збивайте до утворення єдиної маси.
8
Охолоджені коржі змастіть приготованим кремом, верхівку торта прикрасьте рубаними горіхами. Наполягайте торт кілька годин в холодильнику і подавайте до столу. Приємного чаювання!

Схожі рецепти