Рецепт Торт «царський» сметанний фото

Торт «царський» сметанний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Бісквітне тісто
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти, Бісквітний торт

Чи збираєтеся влаштувати свято, гідний королів? Тоді вам потрібен особливий торт. Розповім, як приготувати сметанний торт «Царський». Він багатошаровий, красивий і дуже смачний!

Кожен шар тіста готують з різними доповненнями: какао, мак, рубані волоські горіхи. Ви зможете насолодитися різноманітністю всіх трьох шарів в кожному шматочку. Тісто робиться на основі сметани, завдяки чому воно м'яке, ніжне і повітряне. Для глазурі можна використовувати сметану, згущене молоко, вершкове масло.

  • Яйця - 6 штук
  • Цукровий пісок - 3 склянки
  • Крем - 3 склянки
  • Борошно - 3 склянки
  • Сода - 3 чайних ложки
  • Оцет - 3 чайних ложки
  • Какао - 1 Ст. Ложка
  • Мак - 2 Ст. Ложки
  • Грецькі горіхи - 1 Склянка
  • Згущене молоко - 450 грам
  • Вершкове масло - 230 грам
1
Волоські горіхи підсмажте на сухій сковороді, потім нарубати ножем.
2
Тісто для кожного з 3-х коржів готуйте в окремих мисках. Для кожного: збийте 2 яйця, додайте по 1 склянці цукрового піску. Після утворення пінистої маси зменшите швидкість і введіть по 1 склянці борошна.
3
У три окремих невеликих миски викладіть по склянці сметани, до неї додайте гашене соду (гасити в пропорції: 1 ложка соди до 1 ложці оцту), перемішайте.
4
В першу миску додайте подрібнені горіхи, в другу - какао, в третю - мак. Гарненько перемішайте вміст кожної миски.
5
Розлийте тісто по трьом формам для випікання і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
6
Готові коржі повністю остудіть.
7
Згущене молоко (варене) викладіть в чашу міксера, додайте м'яке вершкове масло і збивайте до утворення єдиної маси.
8
Охолоджені коржі змастіть приготованим кремом, верхівку торта прикрасьте рубаними горіхами. Наполягайте торт кілька годин в холодильнику і подавайте до столу. Приємного чаювання!

Схожі рецепти