Рецепт Яблучно-ожиновий пиріг фото

Яблучно-ожиновий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Фрукти , Яблука , Ожина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Десерти
Кількість порцій: 8-12
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Рецепт приготування чудового пирога з яблуками і ожиною.

Опис приготування:

Розігріти духовку до 180 градусів. Змастити маслом форму для випічки і посипати цукровим піском.

Змішайте в мисці борошно, розпушувач і сіль.

Збийте разом розтоплене вершкове масло, 3 / 4 склянки коричневого цукру, молоко і яйця. Додайте суміш в борошно.

Вилийте тісто в підготовлену форму. Зверху розкладіть шматочки яблук і посипте ожиною.

Акуратно притисніть яблука і ожину до тесту.

Змішайте залишилися 2 столові ложки коричневого цукру і кориці і посипте пиріг зверху. Випікати до золотистого кольору, яблука не стануть м'якими, близько 55 хвилин.

Дайте охолонути. Прикрасьте збитими вершками за бажанням.


  • Борошна - 11/2 склянки
  • Розпушувача - 2 чайних ложки
  • Солі - 1/2 чайних ложки
  • Розтопленого несолоного масла, плюс масло для форми - 6 Ст. Ложок
  • Цукор для форми - 1 частина
  • Великих яйця - 2 штуки
  • Яблук, очищених і нарізаних - 700 грам
  • Меленої кориці - 1/4 чайних ложки
  • Збиті вершки, для прикраси (не обов'язково) - 1 частина
Розігріти духовку до 180 градусів. Змастити маслом форму для випічки і посипати цукровим піском.

Змішайте в мисці борошно, розпушувач і сіль.

Збийте разом розтоплене вершкове масло, 3 / 4 склянки коричневого цукру, молоко і яйця. Додайте суміш в борошно.

Вилийте тісто в підготовлену форму. Зверху розкладіть шматочки яблук і посипте ожиною.

Акуратно притисніть яблука і ожину до тесту.

Змішайте залишилися 2 столові ложки коричневого цукру і кориці і посипте пиріг зверху. Випікати до золотистого кольору, яблука не стануть м'якими, близько 55 хвилин.

Дайте охолонути. Прикрасьте збитими вершками за бажанням.

Схожі рецепти