Яблучно-ожиновий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування чудового пирога з яблуками і ожиною.
Розігріти духовку до 180 градусів. Змастити маслом форму для випічки і посипати цукровим піском.
Змішайте в мисці борошно, розпушувач і сіль.
Збийте разом розтоплене вершкове масло, 3 / 4 склянки коричневого цукру, молоко і яйця. Додайте суміш в борошно.
Вилийте тісто в підготовлену форму. Зверху розкладіть шматочки яблук і посипте ожиною.
Акуратно притисніть яблука і ожину до тесту.
Змішайте залишилися 2 столові ложки коричневого цукру і кориці і посипте пиріг зверху. Випікати до золотистого кольору, яблука не стануть м'якими, близько 55 хвилин.
Дайте охолонути. Прикрасьте збитими вершками за бажанням.
- Борошна - 11/2 склянки
- Розпушувача - 2 чайних ложки
- Солі - 1/2 чайних ложки
- Розтопленого несолоного масла, плюс масло для форми - 6 Ст. Ложок
- Цукор для форми - 1 частина
- Великих яйця - 2 штуки
- Яблук, очищених і нарізаних - 700 грам
- Меленої кориці - 1/4 чайних ложки
- Збиті вершки, для прикраси (не обов'язково) - 1 частина
Розігріти духовку до 180 градусів. Змастити маслом форму для випічки і посипати цукровим піском.
Змішайте в мисці борошно, розпушувач і сіль.
Збийте разом розтоплене вершкове масло, 3 / 4 склянки коричневого цукру, молоко і яйця. Додайте суміш в борошно.
Вилийте тісто в підготовлену форму. Зверху розкладіть шматочки яблук і посипте ожиною.
Акуратно притисніть яблука і ожину до тесту.
Змішайте залишилися 2 столові ложки коричневого цукру і кориці і посипте пиріг зверху. Випікати до золотистого кольору, яблука не стануть м'якими, близько 55 хвилин.
Дайте охолонути. Прикрасьте збитими вершками за бажанням.
Змішайте в мисці борошно, розпушувач і сіль.
Збийте разом розтоплене вершкове масло, 3 / 4 склянки коричневого цукру, молоко і яйця. Додайте суміш в борошно.
Вилийте тісто в підготовлену форму. Зверху розкладіть шматочки яблук і посипте ожиною.
Акуратно притисніть яблука і ожину до тесту.
Змішайте залишилися 2 столові ложки коричневого цукру і кориці і посипте пиріг зверху. Випікати до золотистого кольору, яблука не стануть м'якими, близько 55 хвилин.
Дайте охолонути. Прикрасьте збитими вершками за бажанням.