Рецепт Курка в глазурі з соєвого соусу фото

Курка в глазурі з соєвого соусу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Хочу запропонувати вам ще один цікавий варіант, як приготувати на вечерю курочку. Щоб заощадити час на приготуванні вечері, я відразу запікаю курочку з гарніром, це можуть бути будь-які овочі.

Опис приготування:

Отже, розповідаю, як приготувати"Курку в глазурі з соєвого соусу" . Для початку потрібно замаринувати курочку в натуральному йогурті (без добавок) з паприкою та перцем, сіллю. У мене маринад за 2 години майже вбрався в курку. Потім запечіть курочку з картоплею або без, через належний час змастіть кілька разів глазур'ю, щоб вона запеклася і надала курочку красивий карамельний відтінок. Цей рецепт підходить і для курочок-гриль. Насадити її на рожен, запечіть і змастіть кілька разів в самому кінці. Хай щастить!

  • Курка - 1 штука
  • Йогурт без добавок - 100 мілілітрів (маринад)
  • Паприка мелена солодка - 2 Ст. Ложки (маринад)
  • Перець червоний пекучий (порошок) - 2-3 Щепоток (маринад)
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток (маринад)
  • Сіль - За смаком (маринад)
  • Мед - 3 Ст. Ложки (глазур)
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки (глазур)
  • Наршараб - 2 чайних ложки (глазур)
  • Цедра лимона або лайма - 0, 5 чайних ложки (глазур)
курка в глазурі з соєвого соусу - фото крок 1
1. Курочку ретельно вимийте всередині і зовні, видаліть залишки пір'я, зніміть грубу жовту шкірку з ніжок. Обсушити паперовим рушником.
курка в глазурі з соєвого соусу - фото крок 2
2. Натріть курочку сіллю і чорним перцем. Змішайте йогурт з паприкою і перцем пекучим, змастіть курочку і залиште маринуватися на 2 годину.
курка в глазурі з соєвого соусу - фото крок 3
3. Приготуйте глазур: з'єднайте соєвий соус, наршараб, мед і перемішайте. Додайте цедру лимона або лайма, можна замість цедри покласти сік. Доведіть до кипіння глазур і проваріть пару хвилин.
курка в глазурі з соєвого соусу - фото крок 4
4. Розігрійте духовку до 180 градусів (якщо курочка маленька 1, 2-1, 5 кг, то 160 градусів буде досить). Покладіть курочку на деко, відразу викладіть ганір і запікайте 60-80 хвилин. Картопля невеликий краще залишити цілим, а великий порізати на 4 частини часточками. Можна перев'язати ніжки курки, щоб вона мала кращий вигляд.
курка в глазурі з соєвого соусу - фото крок 5
5. Збільште температуру до 220 градусів, змащуйте курочку глазур'ю кожні 5 хвилин, поки вона не придбає карамельний колір.
курка в глазурі з соєвого соусу - фото крок 6
6. Курка в глазурі з соєвого соусу готова! Кличте всіх до столу і не забудьте зняти мотузочку з ніжок!

Схожі рецепти