Рецепт Курка в глазурі з соєвого соусу фото

Курка в глазурі з соєвого соусу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви цілком

Хочу запропонувати вам ще один цікавий варіант, як приготувати на вечерю курочку. Щоб заощадити час на приготуванні вечері, я відразу запікаю курочку з гарніром, це можуть бути будь-які овочі.

Отже, розповідаю, як приготувати "курку в глазурі з соєвого соусу" . Для початку потрібно замаринувати курочку в натуральному йогурті (без добавок) з паприкою та перцем, сіллю. У мене маринад за 2 години майже вбрався в курку. Потім запечіть курочку з картоплею або без, через належний час змастіть кілька разів глазур'ю, щоб вона запеклася і надала курочку красивий карамельний відтінок. Цей рецепт підходить і для курочок-гриль. Насадити її на рожен, запечіть і змастіть кілька разів в самому кінці. Хай щастить!

  • Курка - 1 штука
  • Йогурт без добавок - 100 мілілітрів (маринад)
  • Паприка мелена солодка - 2 Ст. Ложки (маринад)
  • Перець червоний пекучий (порошок) - 2-3 Щепоток (маринад)
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток (маринад)
  • Сіль - За смаком (маринад)
  • Мед - 3 Ст. Ложки (глазур)
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки (глазур)
  • Наршараб - 2 чайних ложки (глазур)
  • Цедра лимона або лайма - 0, 5 чайних ложки (глазур)
курка в глазурі з соєвого соусу - фото крок 1
1. Курочку ретельно вимийте всередині і зовні, видаліть залишки пір'я, зніміть грубу жовту шкірку з ніжок. Обсушити паперовим рушником.
курка в глазурі з соєвого соусу - фото крок 2
2. Натріть курочку сіллю і чорним перцем. Змішайте йогурт з паприкою і перцем пекучим, змастіть курочку і залиште маринуватися на 2 годину.
курка в глазурі з соєвого соусу - фото крок 3
3. Приготуйте глазур: з'єднайте соєвий соус, наршараб, мед і перемішайте. Додайте цедру лимона або лайма, можна замість цедри покласти сік. Доведіть до кипіння глазур і проваріть пару хвилин.
курка в глазурі з соєвого соусу - фото крок 4
4. Розігрійте духовку до 180 градусів (якщо курочка маленька 1, 2-1, 5 кг, то 160 градусів буде досить). Покладіть курочку на деко, відразу викладіть ганір і запікайте 60-80 хвилин. Картопля невеликий краще залишити цілим, а великий порізати на 4 частини часточками. Можна перев'язати ніжки курки, щоб вона мала кращий вигляд.
курка в глазурі з соєвого соусу - фото крок 5
5. Збільште температуру до 220 градусів, змащуйте курочку глазур'ю кожні 5 хвилин, поки вона не придбає карамельний колір.
курка в глазурі з соєвого соусу - фото крок 6
6. Курка в глазурі з соєвого соусу готова! Кличте всіх до столу і не забудьте зняти мотузочку з ніжок!

Схожі рецепти