Курка в глазурі з соєвого соусу
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам ще один цікавий варіант, як приготувати на вечерю курочку. Щоб заощадити час на приготуванні вечері, я відразу запікаю курочку з гарніром, це можуть бути будь-які овочі.
Отже, розповідаю, як приготувати "курку в глазурі з соєвого соусу" . Для початку потрібно замаринувати курочку в натуральному йогурті (без добавок) з паприкою та перцем, сіллю. У мене маринад за 2 години майже вбрався в курку. Потім запечіть курочку з картоплею або без, через належний час змастіть кілька разів глазур'ю, щоб вона запеклася і надала курочку красивий карамельний відтінок. Цей рецепт підходить і для курочок-гриль. Насадити її на рожен, запечіть і змастіть кілька разів в самому кінці. Хай щастить!
- Курка - 1 штука
- Йогурт без добавок - 100 мілілітрів (маринад)
- Паприка мелена солодка - 2 Ст. Ложки (маринад)
- Перець червоний пекучий (порошок) - 2-3 Щепоток (маринад)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток (маринад)
- Сіль - За смаком (маринад)
- Мед - 3 Ст. Ложки (глазур)
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки (глазур)
- Наршараб - 2 чайних ложки (глазур)
- Цедра лимона або лайма - 0, 5 чайних ложки (глазур)
1. Курочку ретельно вимийте всередині і зовні, видаліть залишки пір'я, зніміть грубу жовту шкірку з ніжок. Обсушити паперовим рушником.
2. Натріть курочку сіллю і чорним перцем. Змішайте йогурт з паприкою і перцем пекучим, змастіть курочку і залиште маринуватися на 2 годину.
3. Приготуйте глазур: з'єднайте соєвий соус, наршараб, мед і перемішайте. Додайте цедру лимона або лайма, можна замість цедри покласти сік. Доведіть до кипіння глазур і проваріть пару хвилин.
4. Розігрійте духовку до 180 градусів (якщо курочка маленька 1, 2-1, 5 кг, то 160 градусів буде досить). Покладіть курочку на деко, відразу викладіть ганір і запікайте 60-80 хвилин. Картопля невеликий краще залишити цілим, а великий порізати на 4 частини часточками. Можна перев'язати ніжки курки, щоб вона мала кращий вигляд.
5. Збільште температуру до 220 градусів, змащуйте курочку глазур'ю кожні 5 хвилин, поки вона не придбає карамельний колір.
6. Курка в глазурі з соєвого соусу готова! Кличте всіх до столу і не забудьте зняти мотузочку з ніжок!