«Xarco» (без соусу «ткемалі»)
(покроковий рецепт з фото)
Ви не боїтеся порушувати канони класичних рецептів в домашніх умовах? Якщо так, то запрошую вас на кухню, щоб спробувати цей смачний ароматний грузинський супчик в спрощеному варіанті.
У вас бували ситуації, коли для приготування страви не знайшлося всього одного інгредієнта будинку? Можна, можливо, звичайно, відязикатися від цієї затії або ж спробувати відтворити рецепт, ігноруючи відсутній компонент. Ось, наприклад, хочу розповісти вам, як приготувати "харчо" без соусу "ткемалі" . Спробуйте, цілком непогано виходить.
- Яловичина - 1/2 кілограма
- Мал - 1/2 склянки
- Цибулина - 2 штуки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Помідори - 400 грам
- Часник - 2-4 зубчиків
- Сіль і спеції - За смаком(koriandr, перець, хміль-сунелі)
- Зелень - За смаком (петрушка, Braai)
- Горіхи - 1/2 склянки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1
Для початку потрібно зварити бульйон. М'ясо вимийте, викладіть в каструлю і залийте водою. Після закипання трохи підсолити. Варіть на повільному вогні, прибираючи піну, до м'якості.
2
Після акуратно дістаньте м'ясо і в бульйон викладіть рис. Варіть хвилин 15 на середньому вогні.
3
За цей час можна зробити заправку. На рослинному маслі обсмажити цибулю.
4
Додайте подрібнені помідори і смажте хвилин 10, помішуючи.
5
Посоліть і додайте спеції. Викладіть томатну пасту.
6
Надішліть заправку в каструлю. Туди ж відправте яловичину, нарізавши її порційними шматочками.
7
Горіхи трохи підсушіть і подрібніть качалкою або в блендері. Додайте горішки в каструлю. Варіть ще хвилин 5.
8
В кінці додайте в каструлю подрібнену зелень за смаком і часник.
Перед подачею дайте настоятися хвилин 30.
Смачного!
Перед подачею дайте настоятися хвилин 30.
Смачного!