«Xarco» класичний з ткемалі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у мене є волоські горіхи і соус «Ткемалі», то з вибором страви немає проблем: Я хочу витратити! )) Хіба можна встояти перед цим ароматом і смаком, ммм ... Ті, хто пробував цей знаменитий суп в Грузії, мене зрозуміють, і саме там мене навчили, як приготувати «Харчо» класичний з ткемалі. Я вже на кухні, а ви?
Класичним Підкислювачі для супу «Харчо» є тклапі - пастила з грузинської сливи «ткемалі» або з кизилу, або з солодкою аличі, але використовуються також готовий соус «Ткемалі» або томатна паста.
- Яловичина - 1 кілограм (грудинка)
- Вода - 3 L
- Соус "ткемалі" - 100 грам
- Мал - 100 грам
- Ядра волоських горіхів - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Вершкове масло - 100 грам
- Петрушка свіжа - 1/2 пучка
- Кінза свіжа - 1/2 пучка
- Лавровий лист - 3 штуки
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Гострий перець - 1 штука
- Перець чорний горошком - 15 штук
- Сіль - За смаком
1
У велику каструлю покладіть вимите м'ясо, залийте холодною водою, доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть на повільному вогні 1, 5 годину.
2
Через годину додайте стебла петрушки і сіль.
3
М'ясо викладіть, відокремте від кісток м'якоть і наріжте її шматочками.
4
Бульйон процідіть і поверніть в чисту каструлю.
5
Поки готується бульйон, дрібно наріжте цибулю і обсмажте його в маслі до прозорості.
6
Промийте рис, подрібніть ядра волоських горіхів в ступці або в блендері.
7
Проціджений бульйон доведіть до кипіння, поверніть в нього м'ясо, додайте рис і варіть 10 хвилин.
8
Потім додайте обсмажену цибулю і горошини чорного перцю.
9
Через 5 хвилин додайте всі спеції: паприка, перець чилі, дрібно нарізану петрушку, кінзу і соус «Ткемалі».
10
Через 5 хвилин додайте в суп подрібнений часник, хміль-сунелі, лавровий лист і волоські горіхи.
11
Готуйте ще 5 хвилин, а після вимкніть вогонь. Закрийте каструлю кришкою і дайте супу настоятися 15 хвилин. Суп «Харчо» готовий!