Суп «Xarco» (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати суп"Харчо" , класичний рецепт вам в такому випадку просто необхідний. Ситний, апетитний, пікантний і ароматний ... Все це про це приголомшливому страві.
Опис приготування:
Готуючи суп харчо в домашніх умовах, можна доповнити блюдо використанням томатної пасти або соусу. Це дуже пряне блюдо, яке також припаде до смаку всім любителям перцю і часнику. Обов'язково хоча б раз слід спробувати цю родзинку грузинської кухні.
- Яловичина - 500 грам
- Помідори - 3 штуки (великого розміру - близько 900 грам
) - Цибуля - 2 штуки
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Хміль-сунелі - 2 Ст. Ложки
- Мал - 70 грам
- Томатна паста - 2 чайних ложки
- Гострий перець - 0, 5 штуки (половина стручка)
- Часник - 5 зубчиків
- Лавровий лист - За смаком
- Зелень петрушки - 1 пучок
- Корінь селери - 50 грам
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
М'ясо ріжемо шматочками і опускаємо в каструлю з трьома літрами води. Включаємо максимальний вогонь і накриваємо каструлю кришкою. Під час закипання бульйону обов'язково прибираємо піну. Додаємо сіль (у мене приблизно 3/4 столової ложки без гірки).
Додаємо очищений і нарізаний корінь селери, а також стебла петрушки. Вогонь робимо мінімальним, варимо 1 годину під кришкою.
Промиваємо рис холодною водою. Чистий рис заливаємо водою і залишаємо так постояти. По завершенню 15 хвилин варіння бульйону знімаємо з каструлі кришку і прибираємо стебла петрушки. Варимо ще 45 хвилин.
Волоські горіхи і цибулю подрібнюємо блендером (окремо один від одного). Помідори обшпарюємо окропом, залишаємо постояти так хвилини 3, а потім очищаємо від шкірки. Нарізаємо маленькими шматочками.
З половинки гострого перцю вичищаємо насіння. Сам перець подрібнюємо тонкими смужками.
На розігрітій з вершковим маслом сковороді обсмажуємо до золотистого цибулю. Додаємо до нього помідори. Тримаємо під кришкою 5 мінут.После додаємо гострий перець, томатну пасту, солимо, чорний мелений перець і протушіваем все ще 5 хвилин (теж під кришкою).
Через годину варіння бульйону дістаємо з каструлі м'ясо. Додаємо шматочки яловичини в сковороду до овочів. Перемішуємо і тримаємо під кришкою ще 5 хвилин.
Додаємо заправку в бульйон. Під кришкою доводимо до кипіння. Після додаємо рис і варимо на повільному вогні 15 хвилин.
Листя петрушки подрібнюємо і перекладаємо в невелику ємність. Видавлюємо до неї часник і розминаємо все ложкою.
15 хвилин варіння пройшло. Додаємо в каструлю хмелі-сунелі, лавровий лист, подрібнений волоські горіхи і зелень з часником. Вимикаємо газ і даємо готового супу настоятися під кришкою 15 хвилин.