Суп «Xarco» (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати суп "харчо", класичний рецепт вам в такому випадку просто необхідний. Ситний, апетитний, пікантний і ароматний ... Все це про це приголомшливому страві.
Готуючи суп харчо в домашніх умовах, можна доповнити блюдо використанням томатної пасти або соусу. Це дуже пряне блюдо, яке також припаде до смаку всім любителям перцю і часнику. Обов'язково хоча б раз слід спробувати цю родзинку грузинської кухні.
- Яловичина - 500 грам
- Помідори - 3 штуки (великого розміру - близько 900 грам
) - Цибуля - 2 штуки
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Хміль-сунелі - 2 Ст. Ложки
- Мал - 70 грам
- Томатна паста - 2 чайних ложки
- Гострий перець - 0, 5 штуки (половина стручка)
- Часник - 5 зубчиків
- Лавровий лист - За смаком
- Зелень петрушки - 1 пучок
- Корінь селери - 50 грам
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
Додаємо очищений і нарізаний корінь селери, а також стебла петрушки. Вогонь робимо мінімальним, варимо 1 годину під кришкою.
Волоські горіхи і цибулю подрібнюємо блендером (окремо один від одного). Помідори обшпарюємо окропом, залишаємо постояти так хвилини 3, а потім очищаємо від шкірки. Нарізаємо маленькими шматочками.
На розігрітій з вершковим маслом сковороді обсмажуємо до золотистого цибулю. Додаємо до нього помідори. Тримаємо під кришкою 5 мінут.После додаємо гострий перець, томатну пасту, солимо, чорний мелений перець і протушіваем все ще 5 хвилин (теж під кришкою).
Додаємо заправку в бульйон. Під кришкою доводимо до кипіння. Після додаємо рис і варимо на повільному вогні 15 хвилин.
15 хвилин варіння пройшло. Додаємо в каструлю хмелі-сунелі, лавровий лист, подрібнений волоські горіхи і зелень з часником. Вимикаємо газ і даємо готового супу настоятися під кришкою 15 хвилин.