Суп «Xarco» класичний з курки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Яскраво-червоний "Xarco" - гордість грузинської кухні. Освоївши цей нескладний рецепт, ви зможете смачно нагодувати всю свою сім'ю. Не будемо відходити від класичного рецепту супу, але замінимо яловичину на курку.
Опис приготування:
У кожного регіону Грузії є свій рецепт приготування ароматного, navaristogo Supa "Xarco & Quot; . Обов'язковою інгредієнтом цього супу є яловичина і тклапі (це тонкі висушені пластини кислого сливового пюре, який використовують для приготування соусу в харчо). Але харчо з курки теж користується популярністю. Я розповім вам, як приготувати суп"Харчо" класичний з курки. Готувати його зовсім нескладно, якщо слідувати кроків рецепта. Наваристий, ароматний і такий смачний супчик безумовно підкорить ваших рідних і стане улюбленим першою стравою у вашій родині.
- Курка - 1/2 штуки
- Вода - 2 L
- Соус ткемалі - 1 Склянка
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Корінь селери - 250 грам
- Braai - 1 пучок
- Заголовок для палітурки - 1 Ст. Ложка
- Корінь петрушки - 1 штука
- Гвоздика - 6 штук
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Запашний перець - 4 штуки
- Хміль-сунелі - 1 Ст. Ложка
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Мелений коріандр - 1 Чайна ложка
- Чорний перець горошком - 4 штуки
Курку розрізаємо на частини, заливаємо водою, додаємо сіль, очищену цибулю (1 штуку), корінь петрушки і шматочок кореня селери. Доводимо воду до кипіння, робимо маленький вогонь і варимо до готовності курячого м'яса.
Решта очищену цибулю нарізаємо кубиком, часник дрібно порубати.
Корінь селери чистимо і теж нарізаємо кубиком.
Тушкуємо цибулю протягом 5-7 хвилин на курячому бульйоні до прозорості, потім додаємо корінь селери і тушкуємо ще хвилини 4-5.
Далі додаємо кукурудзяну муку і добре перемішуємо. Через хвилину додаємо порізане готове куряче м'ясо частинами і обсмажуємо хвилин 5 на середньому вогні, помішуючи.
Перекладаємо продукти зі сковороди в каструлю з гарячим бульйоном, ставимо на самий маленький вогонь на 15 хвилин.
Очищені волоські горіхи подрібнюємо блендером і викладаємо на сковороду разом зі спеціями (гвоздику і перці треба подрібнити) і дрібно нарізаним часником. На маленькому вогні гріємо сковороду близько хвилини, помішуючи.
Замість tklapi, який дуже важко дістати, ми додаємо соус ткемалі, перемішуємо вміст сковороди. Ткемалі у мене двох видів: червоний і зелений.
Потім додаємо 2 ст. Ложки бульйону і дрібно порізану кінзу, тушкуємо на маленькому вогні хвилин 5, постійно помішуючи.
Перекладаємо масу зі сковороди в каструлю з бульйоном, готуємо ще 5 хвилин, а потім прибираємо з вогню і даємо настоятися супу.