Класичний суп «Xarco»
(покроковий рецепт з фото)
Для того щоб урізноманітнити щоденне меню, не потрібно міняти його повністю. Можна лише впровадити кілька нових страв, які ні в чому не поступатимуться звичним. І мій рецепт вам на допомогу.
Забудьте про обридлих супах і спробуйте мій: ситний, поживний і досить простий. Загалом, для вас я підготувала рецепт того, як приготувати класичний суп "харчо" в домашніх умовах. Багато з інгредієнтів складно дістати, не будучи в Грузії, але дещо замінити можна без втрат.
- Свинина - 700 грам
- Мал - 100 грам
- Аджика - 150 мілілітрів
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Запашний перець горошком - 4 штуки
- Гострий перець - 0, 5 штуки
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1/3 чайних ложки
- Часник - 3 зубчики
- Кінза свіжа - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Вода - 3-3, 5 L
Свинину промийте, видаліть жир, наріжте м'ясо шматочками. Цибуля чистий. Додайте ці інгредієнти в каструлю разом з лавровим листом і перцем горошком.
Залийте воду в каструлю. Варіть бульйон до кипіння, потім зніміть піну. Після варіть ще 15 хвилин на повільному вогні під кришкою.
Морква почистіть, промийте і наріжте дрібними кубиками. Пасеруйте їх в олії кілька хвилин.
Зажарку і аджику додайте в бульйон.
Окремо відваріть до напівготовності промитий рис. Потім додайте його в суп.
Продовжуйте варити харчо на невеликому вогні. Додайте в нього пропущений через прес часник, томатну пасту, подрібнений гострий перець, koriandr і хмелі-сунелі.
В кінці додайте дрібно нашатковану кинзу.
Варіть харчо ще 15 хвилин. Для 5 хвилин до готовності додайте сіль і перець. Смачного!