Рецепт Смажені вешенки з цибулею (без соусу) фото

Смажені вешенки з цибулею (без соусу)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Солодке , Гарячі страви , Вареники
Кількість порцій: 1-3
Час приготування: 30 хв.

Для тих, хто любить смажені гриби, цей рецепт підійде ідеально. Даний варіант приготування глив класичний, без соусу. Якщо ж ви любите соус, можете приготувати гриби в сметані.

Опис приготування:

Гливи готуються всього за 25 хвилин і можуть подаватися як самостійна закуска. Враховуйте, що вони важко перетравлюються, тому вживання грибів краще обмежити у вечірній час. Я пропоную класичний варіант приготування глив з цибулею.

  • Гливи - 500 грам
  • Цибуля - 1 штук
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
смажені вешенки з цибулею (без соусу) - фото крок 1
1. Гливи, як відомо, готуються дуже швидко. Ці гриби навіть можна їсти сирими, але попередньо замаринувавши. Я пропоную класичний варіант приготування глив з цибулею.
смажені вешенки з цибулею (без соусу) - фото крок 2
2. Наріжте їх соломкою (не дуже крупно) і відправте на сковороду з рослинним маслом. Ніжки я прибираю, оскільки вони тверді навіть після гасіння. В принципі, їх сміливо теж можна смажити.
смажені вешенки з цибулею (без соусу) - фото крок 3
3. Поки гриби смажаться, наріжте цибулю. Під час смаження гливи почнуть пускати сік. Смажте їх при постійному помішуванні, а коли сік випарується, додайте цибулю. В цей же час посоліть і приправте за смаком. Якщо хочете підсилити аромат, то можна додати спеціальну приправу для грибів.
смажені вешенки з цибулею (без соусу) - фото крок 4
4. Коли гриби почнуть ставати золотистими, долийте в сковороду половину склянки води і тушкуйте, поки вода не випарується.
смажені вешенки з цибулею (без соусу) - фото крок 5
5. Подавайте їх в гарячому або холодному вигляді зі свіжими овочами або гарніром. Наприклад, з картопляним пюре.

Схожі рецепти