Смажені вешенки з цибулею (без соусу)
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто любить смажені гриби, цей рецепт підійде ідеально. Даний варіант приготування глив класичний, без соусу. Якщо ж ви любите соус, можете приготувати гриби в сметані.
Гливи готуються всього за 25 хвилин і можуть подаватися як самостійна закуска. Враховуйте, що вони важко перетравлюються, тому вживання грибів краще обмежити у вечірній час. Я пропоную класичний варіант приготування глив з цибулею.
- Гливи - 500 грам
- Цибуля - 1 штук
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Гливи, як відомо, готуються дуже швидко. Ці гриби навіть можна їсти сирими, але попередньо замаринувавши. Я пропоную класичний варіант приготування глив з цибулею.
2. Наріжте їх соломкою (не дуже крупно) і відправте на сковороду з рослинним маслом. Ніжки я прибираю, оскільки вони тверді навіть після гасіння. В принципі, їх сміливо теж можна смажити.
3. Поки гриби смажаться, наріжте цибулю. Під час смаження гливи почнуть пускати сік. Смажте їх при постійному помішуванні, а коли сік випарується, додайте цибулю. В цей же час посоліть і приправте за смаком. Якщо хочете підсилити аромат, то можна додати спеціальну приправу для грибів.
4. Коли гриби почнуть ставати золотистими, долийте в сковороду половину склянки води і тушкуйте, поки вода не випарується.
5. Подавайте їх в гарячому або холодному вигляді зі свіжими овочами або гарніром. Наприклад, з картопляним пюре.