Рецепт Смажені вешенки з цибулею (без соусу) фото

Смажені вешенки з цибулею (без соусу)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Солодке, Гарячі страви, Вареники

Для тих, хто любить смажені гриби, цей рецепт підійде ідеально. Даний варіант приготування глив класичний, без соусу. Якщо ж ви любите соус, можете приготувати гриби в сметані.

Гливи готуються всього за 25 хвилин і можуть подаватися як самостійна закуска. Враховуйте, що вони важко перетравлюються, тому вживання грибів краще обмежити у вечірній час. Я пропоную класичний варіант приготування глив з цибулею.

  • Гливи - 500 грам
  • Цибуля - 1 штук
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
смажені вешенки з цибулею (без соусу) - фото крок 1
1. Гливи, як відомо, готуються дуже швидко. Ці гриби навіть можна їсти сирими, але попередньо замаринувавши. Я пропоную класичний варіант приготування глив з цибулею.
смажені вешенки з цибулею (без соусу) - фото крок 2
2. Наріжте їх соломкою (не дуже крупно) і відправте на сковороду з рослинним маслом. Ніжки я прибираю, оскільки вони тверді навіть після гасіння. В принципі, їх сміливо теж можна смажити.
смажені вешенки з цибулею (без соусу) - фото крок 3
3. Поки гриби смажаться, наріжте цибулю. Під час смаження гливи почнуть пускати сік. Смажте їх при постійному помішуванні, а коли сік випарується, додайте цибулю. В цей же час посоліть і приправте за смаком. Якщо хочете підсилити аромат, то можна додати спеціальну приправу для грибів.
смажені вешенки з цибулею (без соусу) - фото крок 4
4. Коли гриби почнуть ставати золотистими, долийте в сковороду половину склянки води і тушкуйте, поки вода не випарується.
смажені вешенки з цибулею (без соусу) - фото крок 5
5. Подавайте їх в гарячому або холодному вигляді зі свіжими овочами або гарніром. Наприклад, з картопляним пюре.

Схожі рецепти