Рецепт Смажені вешенки з цибулею фото

Смажені вешенки з цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Гриби, Цибуля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Якщо любите гриби, але звичні печериці вже трохи приїлися, тоді записуйте рецепт, як приготувати гливи, смажені з цибулею і ароматними спеціями. Зробіть таке блюдо на вечерю або на обід.

Печериці продаються на кожному розі, але і гливи в нашій країні знайти легко. Вони набагато доступніше за ціною. Якщо печериці вигідно виглядають цілком, то гливи краще нарізати шматочками і тоді вже готувати. Смажені вешенки з цибулею добре поєднуються з гарніром з відвареного рису або гречки, з відварною або смаженою картоплею та іншими овочами.

  • Гливи - 0, 5 кілограма
  • Помідори - 2 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Часник - 4 зубчики
  • Чилі зелений - 2-3 штук
  • Кмин - 1 Чайна ложка
  • Порошок чилі - 1 Чайна ложка
  • Каррі - 0, 5 чайних ложки
  • Koriandr - 1 Чайна ложка
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
смажені вешенки з цибулею - фото крок 1
1. Вимийте гриби і очистіть їх від тонкої шкірки, ображати край плодоніжки. Наріжте гриби невеликими смужками.
смажені вешенки з цибулею - фото крок 2
2. Очистіть і наріжте тонкими півкільцями цибулину, тонкими кільцями зелений чилі, очистіть і подрібніть часник. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть цибулю, перець і часник протягом 1-2 хвилини.
смажені вешенки з цибулею - фото крок 3
3. Додайте в сковороду гриби, підсмажте їх на великому вогні 2-3 хвилини.
смажені вешенки з цибулею - фото крок 4
4. Викладіть в сковороду подрібнені помідори, всі спеції і сіль, перемішайте і готуйте 1-2 хвилини.
смажені вешенки з цибулею - фото крок 5
5. Вимкніть вогонь і перекладіть гриби в тарілку, подавайте їх відразу або трохи остудіть.

Схожі рецепти