Рецепт Смажені вешенки з цибулею фото

Смажені вешенки з цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Гриби , Цибуля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 12 хв.

Якщо любите гриби, але звичні печериці вже трохи приїлися, тоді записуйте рецепт, як приготувати гливи, смажені з цибулею і ароматними спеціями. Зробіть таке блюдо на вечерю або на обід.

Опис приготування:

Печериці продаються на кожному розі, але і гливи в нашій країні знайти легко. Вони набагато доступніше за ціною. Якщо печериці вигідно виглядають цілком, то гливи краще нарізати шматочками і тоді вже готувати. Смажені вешенки з цибулею добре поєднуються з гарніром з відвареного рису або гречки, з відварною або смаженою картоплею та іншими овочами.

  • Гливи - 0, 5 кілограма
  • Помідори - 2 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Часник - 4 зубчики
  • Чилі зелений - 2-3 штук
  • Кмин - 1 Чайна ложка
  • Порошок чилі - 1 Чайна ложка
  • Каррі - 0, 5 чайних ложки
  • Koriandr - 1 Чайна ложка
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
смажені вешенки з цибулею - фото крок 1
1. Вимийте гриби і очистіть їх від тонкої шкірки, ображати край плодоніжки. Наріжте гриби невеликими смужками.
смажені вешенки з цибулею - фото крок 2
2. Очистіть і наріжте тонкими півкільцями цибулину, тонкими кільцями зелений чилі, очистіть і подрібніть часник. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть цибулю, перець і часник протягом 1-2 хвилини.
смажені вешенки з цибулею - фото крок 3
3. Додайте в сковороду гриби, підсмажте їх на великому вогні 2-3 хвилини.
смажені вешенки з цибулею - фото крок 4
4. Викладіть в сковороду подрібнені помідори, всі спеції і сіль, перемішайте і готуйте 1-2 хвилини.
смажені вешенки з цибулею - фото крок 5
5. Вимкніть вогонь і перекладіть гриби в тарілку, подавайте їх відразу або трохи остудіть.

Схожі рецепти