Лазанья без соусу «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)
Лазанья без соусу "бешамель" підійде тим, хто не любить білий соус, а такі люди точно є, наприклад, моя знайома. Вона уникає всіх страв, де є цей милий, ніжний соус.
Лазанья без соусу "бешамель" готується досить просто. Потрібно взяти глибоку сковороду або низьку каструлю з товстим дном і зробити баклажани-томатно-м'ясний соус. Якщо справа відбувається влітку, беріть свіжі соковиті помідори, ріжте їх дрібними кубиками. Соус потрібно трохи уварити, щоб він на смак був єдиним блюдом. Не забувайте про спеції. У рикотту, наприклад, можна додати зелень. Листи лазаньї відварюють 3 хвилини в окропі і відразу відправляють в холодну воду, щоб зупинити процес. Але можна листи укладати і сухими, якщо у вас досить соусу. Успіхів і приємного апетиту!
- Фарш - 600 грам
- Баклажан - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Томати у власному соку - 400 грам
- Сир або рикотта - 500 грам
- Пармезан тертий - 0, 5 склянки
- Моцарелла - 100 грам
- Листи лазаньї - 12-14 штук
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте продукти.
Баклажан обсмажуємо з цибулею і часником до м'якості.
Додаємо фарш, смажимо помішуючи, поки всі шматочки фаршу не втратять червоний колір.
Влийте в сковороду томати і 1/3 склянки води. Додайте спеції, уварюйте соус 7 хвилин.
Рікотту або сир змішайте з пармезаном, тільки 2 ст.Л.Пармезана залиште на посипання лазаньї.
У форму викладіть трохи м'ясного соусу.
Зверху соусу покладіть шар відварених листя лазаньї.
Далі половину сиру, на сир половину що залишився соусу, потім листи лазаньї і знову все повторюємо. Верхній шар посипаємо тертої моцарелою, змішаної з пармезаном.
Випікаємо лазанью 35 хвилин при 180 градусах.