Рецепт Лазанья під соусом бешамель фото

Лазанья під соусом бешамель
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно, М'ясо, Овочі, Молочні продукти, Фарш, Молоко
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Лазанья, Соуси

Навчіться готувати справжню італійську лазанью під соусом бешамель. Блюдо приголомшливо виглядає на будь-якому столі і має неймовірні смаковими якостями. Спробуйте, запевняю, що вам сподобається!

Рецепт приготування класичної лазаньї під соусом "бешамель" - до ваших послуг! Листи для лазаньї не вимагають попереднього відварювання (у мене). Якщо у вас інші листи, краще їх відварити перед випічкою. Пропорції інгредієнтів оптимальні, але якщо вам раптом здасться, що соус не дуже густий або не вистачає сиру, обов'язково зробіть так, як вам подобається Удачі!

  • Фарш яловичий - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Селера - 2 штуки (стебла)
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Вино біле - 3/4 склянки
  • Помідори - 400 грам (у власному соку)
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Сіль і перець - За смаком
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Горіх мускатний - 1 щіпка
  • Сир моцарела - 400 грам
  • Лазанья - 12 штук (листи)
лазанья під соусом бешамель - фото крок 1
Промийте морква, цибуля і селера. Очищаємо овочі від шкірки, дрібно нарізаємо. Обсмажуємо на рослинному маслі 15 хвилин.
лазанья під соусом бешамель - фото крок 2
Додайте яловичий фарш. Помішуючи, смажимо поки, він не поміняє колір. Відразу ж вливаємо вино. Готуємо, поки воно не випарується. Кладемо помідори у власному соку і томатну пасту, вливаємо склянку води, додаємо сіль і перець. Варимо на повільному вогні 35 хвилин.
лазанья під соусом бешамель - фото крок 3
Приготуємо соус "бешамель" . Розтопіть в сотейнику вершкове масло, зніміть його з вогню і змішайте з борошном. Влийте півсклянки гарячого молока, перемішайте. Поверніть суміш на вогонь, поступово доливайте молоко, не припиняючи помішувати соус. Варіть соус до загусання (10-15 хвилин). В кінці додайте мускатний горіх, сіль і перець за смаком.
лазанья під соусом бешамель - фото крок 4
Змастіть жароміцних форму вершковим маслом. На дно влийте ополоник соусу і викладіть три листи лазаньї. Зверху розподіліть частина м'ясного соусу і соусу "бешамель" . Далі викладайте блюдо шарами, постійно чергуючи: листи лазаньї, м'ясної соус, соус "бешамель" і натираємо моцарелу.
лазанья під соусом бешамель - фото крок 5
Накрийте форму фольгою, випікайте лазанью в духовці 35 хвилин при температурі 180 градусів. Зніміть фольгу, продовжуйте випічку ще 10 хвилин.
лазанья під соусом бешамель - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти