Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
(покроковий рецепт з фото)
Лазанья - традиційне італійське блюдо, скорило чимало сердець. Пропоную вам приготувати лазанью болоньєзе з соусом бешамель.
Перед вами класичний рецепт приготування лазаньї болоньєзе з соусом бешамель. Ви можете використовувати не тільки свинячий фарш, але і яловичий, або суміш з двох фаршів. Особливу увагу приділіть соусів: томатно-м'ясного і "бешамель" . Дотримуйтесь наведеному нижче пошаговому рецептом приготування.
- Фарш свинячий - 800 грам
- Томати - 800 грам (очищені, у власному соку)
- Лазанья - 500 грам (листи)
- Сир пармезан - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Сушена зелень - За смаком (орегано і базилік)
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 100 грам (для соусу "бешамель" )
- Борошно - 3 Ст. Ложки (для соусу "бешамель" )
- Молоко - 800 мілілітрів (для соусу "бешамель" )
- Мускатний горіх мелений - За смаком (для соусу "бешамель" )
- Сир пармезан - 60 грам (для соусу "бешамель" )
Томати подрібнити блендером. Цибулю і часник нарізаємо. Сир натираємо на тертці.
На сковороді обсмажити цибулю і часник до золотистого кольору. Додайте фарш, перемішайте, смажте еше 5-7 хвилин. Введіть в фарш томати, орегано і базилік. Перемішайте і тушкуйте на маленькому вогні 15 хвилин.
Готуємо соус "бешамель" . Розтопіть на сковороді вершкове масло, додайте борошно і ретельно розмішайте. Поступово, помішуючи, введіть молоко. Варіть 7-8 хвилин. Потім вимкніть вогонь, додайте тертий сир і перемішайте.
Форму для застеліть папером для випічки. Викладіть шар соусу "бешамель", на соус листи лазаньї, потім томатно-м'ясний соус. Далі чергуйте шари: паста-бешамель-м'ясний соус-паста. Верх змастіть соусом "бешамель" і присипте пармезаном. Ставимо в розігріту духовку на 40-45 хвилин. Температура 180 градусів.
Готово! Смачного!