Рецепт Лазанья болоньєзе з соусом бешамель фото

Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Фарш
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Лазанья, Соуси

Лазанья - традиційне італійське блюдо, скорило чимало сердець. Пропоную вам приготувати лазанью болоньєзе з соусом бешамель.

Перед вами класичний рецепт приготування лазаньї болоньєзе з соусом бешамель. Ви можете використовувати не тільки свинячий фарш, але і яловичий, або суміш з двох фаршів. Особливу увагу приділіть соусів: томатно-м'ясного і "бешамель" . Дотримуйтесь наведеному нижче пошаговому рецептом приготування.

  • Фарш свинячий - 800 грам
  • Томати - 800 грам (очищені, у власному соку)
  • Лазанья - 500 грам (листи)
  • Сир пармезан - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Сушена зелень - За смаком (орегано і базилік)
  • Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Вершкове масло - 100 грам (для соусу "бешамель" )
  • Борошно - 3 Ст. Ложки (для соусу "бешамель" )
  • Молоко - 800 мілілітрів (для соусу "бешамель" )
  • Мускатний горіх мелений - За смаком (для соусу "бешамель" )
  • Сир пармезан - 60 грам (для соусу "бешамель" )
лазанья болоньєзе з соусом бешамель - фото крок 1
Томати подрібнити блендером. Цибулю і часник нарізаємо. Сир натираємо на тертці.
лазанья болоньєзе з соусом бешамель - фото крок 2
На сковороді обсмажити цибулю і часник до золотистого кольору. Додайте фарш, перемішайте, смажте еше 5-7 хвилин. Введіть в фарш томати, орегано і базилік. Перемішайте і тушкуйте на маленькому вогні 15 хвилин.
лазанья болоньєзе з соусом бешамель - фото крок 3
Готуємо соус "бешамель" . Розтопіть на сковороді вершкове масло, додайте борошно і ретельно розмішайте. Поступово, помішуючи, введіть молоко. Варіть 7-8 хвилин. Потім вимкніть вогонь, додайте тертий сир і перемішайте.
лазанья болоньєзе з соусом бешамель - фото крок 4
Форму для застеліть папером для випічки. Викладіть шар соусу "бешамель", на соус листи лазаньї, потім томатно-м'ясний соус. Далі чергуйте шари: паста-бешамель-м'ясний соус-паста. Верх змастіть соусом "бешамель" і присипте пармезаном. Ставимо в розігріту духовку на 40-45 хвилин. Температура 180 градусів.
лазанья болоньєзе з соусом бешамель - фото крок 5
Готово! Смачного!

Схожі рецепти