Рецепт Лазанья під соусом «Болоньєзе» фото

Лазанья під соусом «Болоньєзе»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Фарш
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Лазанья

Лазанья - блюдо, яке має безліч рецептів і може бути практично будь-яким. Лазанья може бути м'ясною, грибний, овочевий, рибної, все залежить тільки від ваших ліних переваг.

Соус "болоньєзе" - італійський м'ясний соус, який традиційно готують для зеленої лазаньї (в тісто додається шпинат, чому листи дійсно стають зеленими) або для макаронних виробів. Болоньєзе робить будь-яку страву ситним і надає йому насичений смак. Соус "бешамель" традиційно подається до м'ясних страв, надає їм м'який смак.

  • Кішечка - 5 штук (листочки)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Фарш - 700 грам
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Помідори - 3 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Сіль, спеції, мускатний горіх мелений - За смаком
  • Твердий сир - 150 грам
лазанья під соусом
Для приготування лазаньї нам необхідно підготувати соус "болоньєзе" . Для цього подрібніть ріпчасту цибулю. Його можна нарізати на кубики ножем або подрібнити в блендері. Підготовлений цибулю обсмажте на олії до м'якості.
лазанья під соусом
До обсмаженої цибулі додайте натерту на крупній тертці моркву. Обсмажте моркву з цибулею разом близько 5 хвилин.
лазанья під соусом
До обсмаженою овочам додайте фарш. Я використовую домашній фарш, пріготовеленний зі свинини і яловичини.
лазанья під соусом
До м'яса додайте трохи окропу. Тушкуйте фарш з овочами при постійному помішуванні. Поки м'ясо смажиться, утушівается, підготуйте томати. Наріжте помідори кубиком (при бажанні у помідорів можна попередньо зняти шкірку). Додайте помідори до м'яса. Додайте до м'яса 2 ст. Ложки томатної пасти. Додайте сіль, спеції. Гасіть на повільному вогні до м'якого стану соусу (20-25 хвилин). При необхідності підлити водички.

Схожі рецепти