Лазанья під соусом «Болоньєзе»
(покроковий рецепт з фото)
Лазанья - блюдо, яке має безліч рецептів і може бути практично будь-яким. Лазанья може бути м'ясною, грибний, овочевий, рибної, все залежить тільки від ваших ліних переваг.
Соус "болоньєзе" - італійський м'ясний соус, який традиційно готують для зеленої лазаньї (в тісто додається шпинат, чому листи дійсно стають зеленими) або для макаронних виробів. Болоньєзе робить будь-яку страву ситним і надає йому насичений смак. Соус "бешамель" традиційно подається до м'ясних страв, надає їм м'який смак.
- Кішечка - 5 штук (листочки)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Фарш - 700 грам
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Помідори - 3 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 200 мілілітрів
- Сіль, спеції, мускатний горіх мелений - За смаком
- Твердий сир - 150 грам
Для приготування лазаньї нам необхідно підготувати соус "болоньєзе" . Для цього подрібніть ріпчасту цибулю. Його можна нарізати на кубики ножем або подрібнити в блендері. Підготовлений цибулю обсмажте на олії до м'якості.
До обсмаженої цибулі додайте натерту на крупній тертці моркву. Обсмажте моркву з цибулею разом близько 5 хвилин.
До обсмаженою овочам додайте фарш. Я використовую домашній фарш, пріготовеленний зі свинини і яловичини.
До м'яса додайте трохи окропу. Тушкуйте фарш з овочами при постійному помішуванні. Поки м'ясо смажиться, утушівается, підготуйте томати. Наріжте помідори кубиком (при бажанні у помідорів можна попередньо зняти шкірку). Додайте помідори до м'яса. Додайте до м'яса 2 ст. Ложки томатної пасти. Додайте сіль, спеції. Гасіть на повільному вогні до м'якого стану соусу (20-25 хвилин). При необхідності підлити водички.