Лазанья під соусом «Болоньєзе»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Лазанья - блюдо, яке має безліч рецептів і може бути практично будь-яким. Лазанья може бути м'ясною, грибний, овочевий, рибної, все залежить тільки від ваших ліних переваг.
Опис приготування:
Соус"Болоньєзе" - італійський м'ясний соус, який традиційно готують для зеленої лазаньї (в тісто додається шпинат, чому листи дійсно стають зеленими) або для макаронних виробів. Болоньєзе робить будь-яку страву ситним і надає йому насичений смак. Соус"Бешамель" традиційно подається до м'ясних страв, надає їм м'який смак.
- Кішечка - 5 штук (листочки)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Фарш - 700 грам
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Помідори - 3 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 200 мілілітрів
- Сіль, спеції, мускатний горіх мелений - За смаком
- Твердий сир - 150 грам
Для приготування лазаньї нам необхідно підготувати соус"Болоньєзе" . Для цього подрібніть ріпчасту цибулю. Його можна нарізати на кубики ножем або подрібнити в блендері. Підготовлений цибулю обсмажте на олії до м'якості.
До обсмаженої цибулі додайте натерту на крупній тертці моркву. Обсмажте моркву з цибулею разом близько 5 хвилин.
До обсмаженою овочам додайте фарш. Я використовую домашній фарш, пріготовеленний зі свинини і яловичини.
До м'яса додайте трохи окропу. Тушкуйте фарш з овочами при постійному помішуванні. Поки м'ясо смажиться, утушівается, підготуйте томати. Наріжте помідори кубиком (при бажанні у помідорів можна попередньо зняти шкірку). Додайте помідори до м'яса. Додайте до м'яса 2 ст. Ложки томатної пасти. Додайте сіль, спеції. Гасіть на повільному вогні до м'якого стану соусу (20-25 хвилин). При необхідності підлити водички.
Готовий соус"Болоньєзе" відставте. Тепер візьмемося за соус"Бешамель2. Для лазаньї ці два соуси обов'язкові. Отже, в сковороду кладемо 50 грамів вершкового масла. Додаємо столову ложку сухої муки. Змішуємо розтоплене вершкове масло з борошном, обсмажуємо, помішуючи близько 2-3 хвилин.
У обсмажену муку введіть вершки або молоко. Швидко розмішайте. Борошно розійдеться в вершках і соус стане однорідним. Тепер соус можна поперчити, посолити. Обов'язково в соус"Бешамель" слід додати трохи мускатного горіха.
Лазанью можна готувати по-різному. Готують цю страву з листів лазаньї, приготованих будинку або придбаних в магазині. Готують його і на основі маци, на основі млинців, овочів типу баклажан або кабачків, цукіні. Варіантів може бути безліч. Я готую цю лазанью на основі маци. Лисик маци (нЕ розмочуючи) кладемо в змащену форму. Якщо ваш листочок маци ширше, ніж форма, його можна розламати на невеликі шматочки, з яких потім скласти шар.
На шар маци викладіть соус"Болоньєзе" . Розподіліть його рівномірно.
На соус"Болоньєзе" викладіть шар соусу"Бешамель" . Натріть на тертці твердий сир. Посипте тертим сиром.
Накрийте новими листочками маци. Після знову викладіть соус"Болоньєзе" , потім соус"Бешамель" ….
Так збираємо всю лазанью. Останнім шаром повинен бути шар соусу"Бешамель" .
Посипте все ще раз тертим сиром.
У розігрітій духовці запікайте лазанью (у відкритому вигляді) при температурі 180-200 градусів близько 20-35 хвилин.
Готову лазанью нарізаємо на порції і подаємо до столу.
Готову лазанью нарізаємо на порції і подаємо до столу.