Паста під соусом «Болоньєзе»
(покроковий рецепт з фото)
Долучіться до традиційної італійської кухні: приготуйте одне з найпопулярніших страв - пасту під соусом "болоньєзе" . Страва не дуже складно приготувати, що дуже важливо. Підійде на обід або вечерю.
Це один з класичних рецептів приготування пасти під соусом "болоньєзе" . Зазначені в рецепті інгредієнти можна замінювати чимось подібним. Наприклад, замість томатної пасти можете використовувати свіжі томати, а замість свинячого і яловичого м'яса можна взяти вже готовий фарш. Хай щастить!
- Яловичина - 400 грам
- Свинина - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 100 грам
- Масло оливкове - 40 мілілітрів
- Вино біле сухе - 150 мілілітрів
- Томатна паста - 150 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Спагеті - 500 грам
- Селера стеблової - 50 грам
- Часник - 3 зубчики
- Вершкове масло - 30 грам
- Бульйон яловичий - 300 мілілітрів
- Базилік сушений - 2 чайних ложки
- Вершки - 150 мілілітрів
Все м'ясо перекладаємо в блендер і перетворюємо в фарш.
Овочі промиваємо і очищаємо. Нарізаємо цибулю півкільцями, подрібнюємо часник. Обсмажуємо цибулю і часник на суміші рослинного і вершкового масла до прозорості. Додаємо порізану селеру і терту моркву, смажимо ще 5 хвилин.
На рослинному маслі обсмажуємо фарш.
Як тільки м'ясо змінить свій колір, вливаємо вино. Готуємо, поки не випарується рідина.
Тепер додайте бульйон і томатну пасту, перемішайте.
Додайте до м'яса обсмажені овочі, а також спеції. Готуйте все разом на повільному вогні під кришкою (приблизно 1 час). Час від часу помішуйте.
Паралельно відваріть до готовності спагетті. В оригінальному рецепті пасту недоварюють 2 хвилини.
Коли м'ясо стане дуже м'яким, вливаємо вершки. Перемішуємо все і доводимо до кипіння.
Спагеті подаються до столу гарячими. Зверху полийте соусом "болоньєзе" . Смачного!