Паста з м'ясним соусом «Болоньєзе»
(покроковий рецепт з фото)
Цей м'ясний соус до смаку нагадає вам старі добрі макарони по-флотськи, проте, його головна відмінність в тому, що готується він дуже довго. Розповім, як приготувати пасту з м'ясним соусом «Болоньєзе».
Якщо звичайний соус з томатної пасти і фаршу можна зробити за 15 хвилин, то на приготування «Болоньєзе» ви витратите більше 1 годину, адже м'ясо потрібно гасити на повільному вогні, чим довше, тим краще. Соус традиційно подають з пастою, проте, можете використовувати інший гарнір.
- Фарш із яловичини - 400 грам
- Свинячий фарш - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Тунець (бекон) - 100 грам
- Морква - 1 штука
- Селера - 100 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Біле сухе вино - 1 Склянка
- Томатний сік - 1 Склянка
- Грибна приправа - 2 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Чорний перець мелений - 1/4 чайних ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Макаронні вироби - 400 грам
1. Поріжте панчетту невеликими довгастими шматочками і покладіть в заздалегідь нагріту на середньому вогні товстостінну каструлю. Як тільки панчетта почне плавиться і виділяти жир, збільште вогонь і обсмажте її до коричневого кольору.
2. Додайте в каструлю свинячий і яловичий фарш, і підсмажте, перемішуючи лопаткою. Перекладіть м'ясо в іншу ємність, якомога більше залишивши жиру на сковороді.
3. Промийте, очистіть і дрібно наріжте селера, морква і цибуля. Покладіть ці інгредієнти в каструлю, накрийте кришкою, зробіть низький вогонь і готуйте протягом 10 хвилин. Потім зніміть кришку, збільште вогонь і готуйте ще 10 хвилин, поки не випарується вся вода з овочів і вони не потемніють.
4. Влийте в каструлю молочко і поверніть м'ясо. Готуйте протягом 10 хвилин, періодично помішуючи, поки молоко не википить.
5. Додайте вино і готуйте ще 10 хвилин, поки більша частина вина не випарується.
6. Подрібніть мускатний горіх. Додайте в каструлю томатний сік, мускатний горіх, лавровий лист, чорний перець, грибну приправу і все перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і зменшіть вогонь до мінімуму. Так готуйте протягом 1, 5-2 годин, періодично помішуючи, щоб виключити пригорання. Якщо соус стане занадто густий, то додайте трохи води.
7. Додайте томатну пасту і готуйте ще 30 хвилин постійно помішуючи для виключення підгоряння.
8. Відваріть пасту в підсоленій воді, відкиньте її на сито і промийте. Подавайте пасту з соусом і посипте будь-яким тертим сиром, їжте відразу.