Рецепт Паста з м'ясним соусом «Болоньєзе» фото

Паста з м'ясним соусом «Болоньєзе»
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Макарони, Фарш, Бекон
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Макаронні вироби, Соуси

Цей м'ясний соус до смаку нагадає вам старі добрі макарони по-флотськи, проте, його головна відмінність в тому, що готується він дуже довго. Розповім, як приготувати пасту з м'ясним соусом «Болоньєзе».

Якщо звичайний соус з томатної пасти і фаршу можна зробити за 15 хвилин, то на приготування «Болоньєзе» ви витратите більше 1 годину, адже м'ясо потрібно гасити на повільному вогні, чим довше, тим краще. Соус традиційно подають з пастою, проте, можете використовувати інший гарнір.

  • Фарш із яловичини - 400 грам
  • Свинячий фарш - 200 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Тунець (бекон) - 100 грам
  • Морква - 1 штука
  • Селера - 100 грам
  • Молоко - 1 Склянка
  • Біле сухе вино - 1 Склянка
  • Томатний сік - 1 Склянка
  • Грибна приправа - 2 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
  • Чорний перець мелений - 1/4 чайних ложки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Макаронні вироби - 400 грам
паста з м'ясним соусом
1. Поріжте панчетту невеликими довгастими шматочками і покладіть в заздалегідь нагріту на середньому вогні товстостінну каструлю. Як тільки панчетта почне плавиться і виділяти жир, збільште вогонь і обсмажте її до коричневого кольору.
паста з м'ясним соусом
2. Додайте в каструлю свинячий і яловичий фарш, і підсмажте, перемішуючи лопаткою. Перекладіть м'ясо в іншу ємність, якомога більше залишивши жиру на сковороді.
паста з м'ясним соусом
3. Промийте, очистіть і дрібно наріжте селера, морква і цибуля. Покладіть ці інгредієнти в каструлю, накрийте кришкою, зробіть низький вогонь і готуйте протягом 10 хвилин. Потім зніміть кришку, збільште вогонь і готуйте ще 10 хвилин, поки не випарується вся вода з овочів і вони не потемніють.
паста з м'ясним соусом
4. Влийте в каструлю молочко і поверніть м'ясо. Готуйте протягом 10 хвилин, періодично помішуючи, поки молоко не википить.
паста з м'ясним соусом
5. Додайте вино і готуйте ще 10 хвилин, поки більша частина вина не випарується.
паста з м'ясним соусом
6. Подрібніть мускатний горіх. Додайте в каструлю томатний сік, мускатний горіх, лавровий лист, чорний перець, грибну приправу і все перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і зменшіть вогонь до мінімуму. Так готуйте протягом 1, 5-2 годин, періодично помішуючи, щоб виключити пригорання. Якщо соус стане занадто густий, то додайте трохи води.
паста з м'ясним соусом
7. Додайте томатну пасту і готуйте ще 30 хвилин постійно помішуючи для виключення підгоряння.
паста з м'ясним соусом
8. Відваріть пасту в підсоленій воді, відкиньте її на сито і промийте. Подавайте пасту з соусом і посипте будь-яким тертим сиром, їжте відразу.

Схожі рецепти