Паста з соусом болоньєзе
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пасти з соусом болоньєзе. Виходить відмінне блюдо для ситної вечері.
Для приготування пасти з даного рецептом використовують такі інгредієнти як: м'ясний фарш, часник, томатну пасту, часник і червоне вино.
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Вершкове масло - 25 грам
- Тунець - 85 грам
- Морква - 1 штука
- Селера, стебло - 1 штука
- Молоко - 300 мілілітрів
- Фарш зі свинини - 250 грам
- Фарш з яловичини - 250 грам
- Сухе червоне вино - 300 мілілітрів
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Суміші трав (майоран, орегано, базилік, чебрець) - 2 чайних ложки
- Локшина спагетті (або тальятелле) - За смаком
- Консервовані помідори (очищені від шкірки) - 800 грам
- Чорний перець, горошини - 2-3 штук
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 3-4 штук
- Тертий пармезан - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Порізати дуже дрібно селера з цибулею, морква, під час гасіння вони повинні повністю розчинитися. Розчавити або дуже дрібно нарізати часник. Маленькими шматочками порізати панчетту.
2. Розтопити масло у великій глибокій каструлі. Овочі, тунець, часник додати, і помішуючи, приблизно хвилин 8-10 обсмажувати. Обидва фаршу кладемо в каструлю. Вогонь збільшити і дерев'яною ложкою постійно помішувати і розминати грудки. Вогонь повинен бути більшим. Важливо дуже добре розім'яти всі грудки.
3. Молоко влити в каструлю, розмішати, вогонь не збавляти і хв. 10-15 дати фаршу покипіти, поки в м'ясо не вбереться все молоко. Не забувати помішувати. Як тільки молоко вбралося, вливаємо вино, кип'ятимо хвилин десять-п'ятнадцять.
4. Влити (разом з соком) консервовані помідори і додати томатну пасту. Додати солі, мелений чорний перець і трави. Помішуючи і розминаючи ложкою помідори, довести до кипіння.
5. Налаштувати маленький вогонь і ставити каструлю на конфорку. Кришкою накрити каструлю і перемішуючи, готувати години 2-3. За смаком приправити. Готовий соус повинен бути блискучий і густий. В окріп додаємо лаврового листа, перцю і оливкового масла. Макарони зварити в цій воді, в кінці варіння посолити.
6. На тарілку викласти макарони, викласти зверху соус, тертим сиром посипати.