Рецепт Паста з соусом болоньєзе фото

Паста з соусом болоньєзе
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
М'ясо , Макарони , Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Макаронні вироби
Кількість порцій: 6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Рецепт приготування пасти з соусом болоньєзе. Виходить відмінне блюдо для ситної вечері.

Опис приготування:

Для приготування пасти з даного рецептом використовують такі інгредієнти як: м'ясний фарш, часник, томатну пасту, часник і червоне вино.

  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Тунець - 85 грам
  • Морква - 1 штука
  • Селера, стебло - 1 штука
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Фарш зі свинини - 250 грам
  • Фарш з яловичини - 250 грам
  • Сухе червоне вино - 300 мілілітрів
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Суміші трав (майоран, орегано, базилік, чебрець) - 2 чайних ложки
  • Локшина спагетті (або тальятелле) - За смаком
  • Консервовані помідори (очищені від шкірки) - 800 грам
  • Чорний перець, горошини - 2-3 штук
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 3-4 штук
  • Тертий пармезан - За смаком
  • Сіль - За смаком
паста з соусом болоньєзе - фото крок 1
1. Порізати дуже дрібно селера з цибулею, морква, під час гасіння вони повинні повністю розчинитися. Розчавити або дуже дрібно нарізати часник. Маленькими шматочками порізати панчетту.
паста з соусом болоньєзе - фото крок 2
2. Розтопити масло у великій глибокій каструлі. Овочі, тунець, часник додати, і помішуючи, приблизно хвилин 8-10 обсмажувати. Обидва фаршу кладемо в каструлю. Вогонь збільшити і дерев'яною ложкою постійно помішувати і розминати грудки. Вогонь повинен бути більшим. Важливо дуже добре розім'яти всі грудки.
паста з соусом болоньєзе - фото крок 3
3. Молоко влити в каструлю, розмішати, вогонь не збавляти і хв. 10-15 дати фаршу покипіти, поки в м'ясо не вбереться все молоко. Не забувати помішувати. Як тільки молоко вбралося, вливаємо вино, кип'ятимо хвилин десять-п'ятнадцять.
паста з соусом болоньєзе - фото крок 4
4. Влити (разом з соком) консервовані помідори і додати томатну пасту. Додати солі, мелений чорний перець і трави. Помішуючи і розминаючи ложкою помідори, довести до кипіння.
паста з соусом болоньєзе - фото крок 5
5. Налаштувати маленький вогонь і ставити каструлю на конфорку. Кришкою накрити каструлю і перемішуючи, готувати години 2-3. За смаком приправити. Готовий соус повинен бути блискучий і густий. В окріп додаємо лаврового листа, перцю і оливкового масла. Макарони зварити в цій воді, в кінці варіння посолити.
паста з соусом болоньєзе - фото крок 6
6. На тарілку викласти макарони, викласти зверху соус, тертим сиром посипати.

Схожі рецепти