Спагеті під соусом болоньєзе
(покроковий рецепт з фото)
Спагеті без смачного соусу не виглядають особливо привабливо і апетитно, Чи не справедливість? Пропоную приготувати спагетті з чудовим італійським соусом болоньєзе. Виходить дуже насичено!
Перед вами - простий рецепт приготування спагетті під соусом болоньєзе. Я готую соус в мікрохвильовці. Для цього на максимальній температурі обсмажую морква, цибуля і часник з вином. Потім додаю фарш і через кілька хвилин вливаю залишився вино і м'ясний бульйон. Крім того, кладу томатну пасту, лавровий лист, орегано, чебрець, селера, сіль і перець. Готую ще 10 хвилин на потужності 70%. Паралельно відварюю спагетті. Розкладаю макаронні вироби по тарілках і поливаю зверху соусом болоньєзе. Хай щастить!
- Спагеті - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Фарш яловичий - 250 грам
- Вино червоне сухе - 125 мілілітрів
- Часник - 1 зубчик
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Зелень селери - 1 Чайна ложка
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
- Бульйон м'ясний - 200 мілілітрів
Очищаємо і дрібно нарізаємо часник.
Моркву натріть на дрібній тертці, а цибулю подрібніть. Перекладаємо морква, цибуля і часник а чашку для мікрохвильової печі. Вливаємо 2 ст.Л. Вина і готуємо під кришкою 3-4 хвилини. Потужність максимальна.
Додайте фарш, перемішайте. Готуйте без кришки ще 4 хвилини.
Вливаємо вино, що залишилося і бульйон. Також кладемо томатну пасту, лавровий лист, орегано, чебрець, селера, сіль і перець. Перемішуємо і готуємо 10 хвилин, потужність 60-70%. Паралельно ставимо вариться спагетті.
Болоньєзе готовий!
Розкладаємо зварені спагетті по тарілках і поливаємо зверху соусом. Смачного!