Рецепт Лазанья з соусом бешамель фото

Лазанья з соусом бешамель
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Макарони, Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Лазанья

Лазанья - дивовижне блюдо, яке прекрасно виручає багатьох господинь, коли язик заходить про страву на вечерю. Сьогодні розповім, як саме приготувати лазанью з соусом бешамель.

Ідеальне блюдо на вечерю, всі будуть ситі і задоволені! Головна перевага лазаньї з соусом бешамель в тому, що в одній страві ви відразу отримуєте гаряче і гарнір! Це заощадить ваш час і зусилля.

  • Фарш із яловичини - 500 грам
  • Лазанья - 200-250 грам
  • Моцарелла - 200 грам
  • Пармезан - 50 грам
  • Помідори - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль, перець, зелень - За смаком
  • Молоко - 500 мілілітрів (соус "бешамель" )
  • Борошно - 5 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Мускатний горіх, сіль - За смаком
1
Почнемо приготування лазаньї з того, що підготуємо овочі. Очистимо їх і наріжемо дрібними кубиками. На розпечену сковороду наливаємо трохи олії і починаємо обсмажувати цибулю і часник.
2
Коли цибуля стане м'яким, до нього можна додавати яловичий фарш. Ретельно все перемішуємо і коли фарш посвітлішає - додаємо дрібно нарізані помідори, у яких попередньо ми зняли шкірку. Туди ж додаємо рубану зелень і спеції. Тушкуємо до готовності.
3
Для приготування соусу "бешамель" буде потрібно в сотейнику або в каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло. Коли це відбудеться, до нього додаємо борошно і обсмажуємо, ретельно перемішуючи. Нам потрібно досягти однорідної консистенції і уникнути грудочок. Поступово вливаємо в суміш молоко і даємо закипіти.
4
Коли суміш закипить, додаємо сіль і мускатний горіх. Ретельно все перемішуємо. Суміш повинна трохи загуснути.
Тепер формуємо лазанью. Дно форми покриваємо соусом, потім викладаємо пласти лазаньї щільно один одному.
5
Наступним шаром буде фарш, потім натерті моцарелла і пармезан. Повторюємо цей крок до тих пір, поки не доберемося до вершини. Її ми поливаємо соусом і посипаємо сиром.
6
Духовку розігріваємо до 180 градусів і відправляємо випікатися лазанью на 45 хвилин. Лазанья з соусом "бешамель" готова, смачного!

Схожі рецепти