Лазанья з соусом бешамель
(покроковий рецепт з фото)
Лазанья - дивовижне блюдо, яке прекрасно виручає багатьох господинь, коли язик заходить про страву на вечерю. Сьогодні розповім, як саме приготувати лазанью з соусом бешамель.
Ідеальне блюдо на вечерю, всі будуть ситі і задоволені! Головна перевага лазаньї з соусом бешамель в тому, що в одній страві ви відразу отримуєте гаряче і гарнір! Це заощадить ваш час і зусилля.
- Фарш із яловичини - 500 грам
- Лазанья - 200-250 грам
- Моцарелла - 200 грам
- Пармезан - 50 грам
- Помідори - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль, перець, зелень - За смаком
- Молоко - 500 мілілітрів (соус "бешамель" )
- Борошно - 5 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 50 грам
- Мускатний горіх, сіль - За смаком
1
Почнемо приготування лазаньї з того, що підготуємо овочі. Очистимо їх і наріжемо дрібними кубиками. На розпечену сковороду наливаємо трохи олії і починаємо обсмажувати цибулю і часник.
2
Коли цибуля стане м'яким, до нього можна додавати яловичий фарш. Ретельно все перемішуємо і коли фарш посвітлішає - додаємо дрібно нарізані помідори, у яких попередньо ми зняли шкірку. Туди ж додаємо рубану зелень і спеції. Тушкуємо до готовності.
3
Для приготування соусу "бешамель" буде потрібно в сотейнику або в каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло. Коли це відбудеться, до нього додаємо борошно і обсмажуємо, ретельно перемішуючи. Нам потрібно досягти однорідної консистенції і уникнути грудочок. Поступово вливаємо в суміш молоко і даємо закипіти.
4
Коли суміш закипить, додаємо сіль і мускатний горіх. Ретельно все перемішуємо. Суміш повинна трохи загуснути.
Тепер формуємо лазанью. Дно форми покриваємо соусом, потім викладаємо пласти лазаньї щільно один одному.
Тепер формуємо лазанью. Дно форми покриваємо соусом, потім викладаємо пласти лазаньї щільно один одному.
5
Наступним шаром буде фарш, потім натерті моцарелла і пармезан. Повторюємо цей крок до тих пір, поки не доберемося до вершини. Її ми поливаємо соусом і посипаємо сиром.
6
Духовку розігріваємо до 180 градусів і відправляємо випікатися лазанью на 45 хвилин. Лазанья з соусом "бешамель" готова, смачного!