Ірландський пивний суп
(покроковий рецепт з фото)
Ірландія - куточок любителів пива. Тут навколо нього створено цілий культ. Тому не дивно, що існують страви на його основі. Наприклад, цей рецепт. Абсолютно несподіваний, але в підсумку смачний!
Зараз ви прочитаєте про те, як приготувати ірландський пивний суп. Що, і таке буває! Причому це крем-суп на вершково-сирною основі. Ніколи б не подумала, що ці продукти можуть поєднуватися. Що ще цікаво, це подача. Суп прийнято наливати в круглий хліб і їм же заїдати це блюдо. Чоловікам точно сподобається.
- Luk-salotų - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Перець халапеньо - 1 штука
- Лавровий лист - 3 штуки
- Чебрець, гілочка - 4 штуки
- Бекон - 4 скибочки
- Стебло селери - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Борошно пшеничне - 40 грам
- Пиво темне - 360 мілілітрів
- Вершки нежирні - 960 мілілітрів
- Курячий бульйон - 720 мілілітрів
- Чеддер - 200 грам
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сірий хліб круглий - 6 штук
- Зелена цибуля, перо - 6 штук
1. У великій каструлі з товстим дном обсмажте бекон до хрусткої скоринки.
2. У жир викладіть перець і цибулю дрібними кубиками, а також нашатковану селера і моркву кружками. Обсмажте овочі протягом 8 хвилин, помішуючи, до м'якості.
3. Потім додайте подрібнений часник. А через 1 хвилину всипте борошно. Постійно помішуючи, готуйте інгредієнти ще 2 хвилини.
4. Далі по черзі влийте пиво, бульйон і вершки. Додайте лавровий лист і чебрець. Доведіть суп до кипіння, а потім варіть протягом 35 хвилин.
5. Після цього рідину процідити, залишивши тільки бульйон.
6. Потім в суп натріть сир. Трохи його підігрійте, щоб він розчинився. Всипте сіль і перець.
7. Подавайте пивний суп в хлібі, освободив буханку от мякиша. Зверху додайте шматочки зеленої цибулі і бекону. Смачного!