Пивний суп з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайний пивний суп з сиром відмінно підійде для вечірки з друзями, коли ви проводите час біля телевізора і дивіться, скажімо, змагання. Такий суп ідеальний з французьким батоном або картоплею.
Пивний суп з сиром - відмінна альтернатива обридлої на вечірках сухим закусок. Він - ситний, яскравий, пивний, в кінці кінців! А вариться він просто і швидко. Якщо у вас є готовий бульйон, то з супом ви впораєтеся за дві секунди.
- Вершкове масло - 40 грам
- Селера, стебла - 3 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Борошно - 6-7 Ст. Ложок
- Жовтий твердий сир - 300 грам
- Вершки жирні - 3/4 склянки
- Бульйон (курячий або овочевий) - 5 склянок (або бульйонний кубик і вода)
- Пиво світле - 330 мілілітрів
- Сіль, перець - - За смаком
- Зелена цибуля (пір'я) - - За смаком (для прикраси)
1. Масло розтопіть у великій каструлі на середньому вогні.
2. Чистий, промийте і наріжте невеликими кубиками селеру і ріпчасту цибулю.
3. Додайте нарізані овочі в каструлю і смажте, помішуючи, до м'якості.
4. Коли овочі обсмажити, можна їх збити блендером або залишити так, як є. Все залежить від ваших уподобань. Більш тягучий суп-пюре вийде зі збитих блендером овочів. Поступово в каструлю введіть борошно, помішуючи. В іншій каструлі прогрійте бульйон або закип'ятіть воду і розчиніть в ній бульйон.
5. Сир натріть на крупній тертці, додайте в суп, заважайте до розчинення на повільному вогні. Потім дуже повільно введіть пиво. Перемішайте. Суп повинен варитися на повільному вогні протягом 20 хвилин.
6. Подавайте суп, прикрасивши подрібненою зеленою цибулею. Можна такий суп подати як соус з крекерами або сухариками. Смачного!