Квашена капуста в банку на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Щороку ми готуємося до зими. Починаємо солити, маринувати - таким чином заповнюючи свої комори всілякими разносолами. Сьогодні я розповім вам, як приготувати квашену капусту в банку на зиму.
Капуста за цим рецептом виходить дуже смачна! соковита, хрустка, з'їдається з великим задоволенням. До капусти за бажанням можна додати кмин, насіння кропу, болгарський перець, яблука або журавлину. Я додала тільки сіль. Дуже рекомендую! готується просто, а результат чудовий.
- Капуста білокачанна - 1, 2 кілограма
- Морква - 1-2 штук
- Сіль - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Капусту нашаткуйте і складіть в глибоку миску.
Додайте терту на крупній тертці моркву.
Додайте сіль (можна за бажанням додати перець горошком і лавровий лист) і перемішайте. Капусту в процесі злегка пам'ятаєте руками, щоб вона пустила сік.
Візьміть чисту банку (у мене дволітрова) і добре утрамбувати капусту. Банку накрийте марлею і залиште при кімнатній температурі на три доби. Кілька разів в день капусту необхідно протикати ножем, щоб випустити повітря. Чим частіше це робити, тим смачніше капуста. На третю добу розсіл посвітлішає, а піна піде. Квашену капусту на зиму можна вважати готовою. Банку закрийте капроновою кришкою і зберігайте в прохолодному місці.
Подавайте капусту з рафінованою олією і за бажанням ріпчастою цибулею. Вдалих заготовок!