Квашена капуста з перцем на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Квашена капуста - хороший джерело вітаміну С, а також корисних для травлення прибутків. А взимку така закуска завжди виручає, коли немає свіжих овочів.
Докладніше, як приготувати квашену капусту з перцем, я розповім нижче. Перці краще брати червоні або жовті, сорт «ластівка» підходить гірше. Готову капусту можна зберігати до 3 місяців в холодному місці. Підійде балкон, холодильник або льох. Капуста виходить хрусткою і смачною. Перед подачею потрібно тільки заправити масло і готовий овочевий салат готовий!
- Капуста білокачанна - 2-3 кілограм
- Морква - 3-4 штук
- Болгарський перець - 2-3 штук
- Сіль - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Капусту помийте, видаліть качан і верхні листки. Тонко наріжте капусту.
Моркву натріть на тертці для корейської моркви.
Додайте до капусти. Присипте сіллю. Добре перемішайте, злегка придавлюючи руками.
Болгарський перець наріжте скибочками, додайте до овочів.
Поставте під прес і залиште при кімнатній температурі на 3-4 дня. Кожен день відкривайте капусту і пробивайте дерев'яною паличкою, щоб вийшли гази.
Розкладіть капусту по чистих стерилізованим банкам, закрийте кришкою. Зберігайте в прохолодному місці.
Квашена капуста з перцем готова, смачного!