Капуста з перцем на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Проста і смачна заготівля на зиму, в якій збережеться велика частина вітамінів, містяться в капусті і перці. Готується дуже легко і просто.
Капусту з перцем дуже легко і просто заготовити на зиму восени, коли ціни на ці овочі найнижчі. Пропоную вам скористатися простим і легким рецептом приготування капусти з перцем на зиму і забезпечити себе деякою часткою вітамінів. Ця заготовка взимку може бути подана як салат, а може стати в нагоді вам для приготування борщу або щей. Розповідаю, як приготувати капусту з перцем на зиму.
1. Шаткуємо капусту, морква трьом на крупній тертці, перець нарізаємо смужками, часник дрібно нарізаємо.
2. Змішуємо всі овочі.
3. Готуємо маринад. У каструльку наливаємо воду і рослинне масло. Всипаємо сіль і цукор. Доводимо до кипіння і додаємо оцет. Даємо маринаду закипіти
4. Розкладаємо підготовлені овочі в стерилізовані банки нижче горлечка приблизно на 1 см і заливаємо гарячим маринадом. Маринад не слід заливати аж до верху банки, він повинен злегка покрити овочі.
5. Закриваємо банки капроновими кришками. Після охолодження зберігаємо в холодильнику.
Приємного вам апетиту!
- Капуста - 1 кілограм
- Перець болгарський - 500 грам
- Морква - 300 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Цукор - 0, 5 склянки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Соняшникова олія - 0, 5 склянки
- Оцет 9% - 0, 5 склянки
- Вода - 0, 5 склянки
1. Шаткуємо капусту, морква трьом на крупній тертці, перець нарізаємо смужками, часник дрібно нарізаємо.
2. Змішуємо всі овочі.
3. Готуємо маринад. У каструльку наливаємо воду і рослинне масло. Всипаємо сіль і цукор. Доводимо до кипіння і додаємо оцет. Даємо маринаду закипіти
4. Розкладаємо підготовлені овочі в стерилізовані банки нижче горлечка приблизно на 1 см і заливаємо гарячим маринадом. Маринад не слід заливати аж до верху банки, він повинен злегка покрити овочі.
5. Закриваємо банки капроновими кришками. Після охолодження зберігаємо в холодильнику.
Приємного вам апетиту!