Маринована капуста з болгарським перцем на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Як відомо, овочі - невід'ємна частина раціону харчування здорової людини. Пропоную рецепт чудової зимової заготовки, а точніше - маринованої капусти з болгарським перцем, морквою і буряком.
Приготуємо мариновану капусту з болгарським перцем на зиму. Рекомендую обов'язково використовувати повний овочевий набір (зазначений в інгредієнтах), як то кажуть - для повноти смаку. Буряк забарвить капусту, надавши їй красивий червонуватий відтінок. Мариновані овочі слід зберігати в прохолодному місці в скляній тарі. Хай щастить!
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Перець болгарський - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Олія соняшникова - 100 мілілітрів
- Вода - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Оцет столовий - 80 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком (перець і лавровий лист)
Всі овочі слід ретельно промити під холодною водою. Капусту тонко нашаткуйте. Болгарський перець очистіть від насіння і поріжте смужками. Буряк і моркву очищаємо і трьом на середній тертці.
Перемішайте всі овочі.
Кип'ятимо воду з цукром, спеціями, сіллю і соняшниковою олією. Потрібно, щоб цукор повністю розчинився.
Відразу ж заливаємо маринадом овочі. Перемішуємо.
Залиште заготовку при кімнатній температурі на 3-4 годину.
Готову закуску розкладіть по чистим скляних баночках, зверху влийте маринад. Зберігайте в холодильнику. Смачного!