Капуста з болгарським перцем
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі рецепт приготування капусти з болгарським перцем - простого, корисного і дуже смачного салату. Особливо актуально влітку, але цілком здійсненно в будь-який час року!
Цей нехитрий овочевий салат - справжнє джерело корисних для організму речовин - одного вітаміну С в ньому ого-го скільки! Незважаючи на те, що продукти самі що ні на є доступні, виглядає він красиво, яскраво, святково: для урочистого застілля він, може бути, і простота, але для недільного сімейного обіду або швидкого перекусу по ходу дня цілком підходить.
Так що дізнатися, як приготувати капусту з болгарським перцем, дуже навіть варто!
- Капуста - 0, 5 кілограма
- Перець болгарський - 1 штука
- Лук червоний - 0, 5-1 штуки
- Петрушка свіжа - 20 грам
- Кріп свіжий - 20 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Цукор - За смаком
Капусту очистити від верхніх пошкоджених листя і грубих частин, дрібно нашаткувати.
Перетерти з сіллю - якщо капуста молода, то зовсім трохи.
Болгарський перець вимити, видалити плодоніжки і насіння, нарізати тонкими смужками.
Лук очистити і нарізати півкільцями.
Видавити сік з половинки лимона.
Збити лимонний сік з маслом, цукром і перцем.
Зелень вимити, обсушити й подрібнити.
Змішати всі інгредієнти в досить глибокому посуді. Заправити, перемішати і прибрати в холодильник на півгодини.
Викласти в салатник і подати на стіл!
Викласти в салатник і подати на стіл!