Цвітна капуста з болгарським перцем
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви - в пошуках корисного, легкого і смачного гарніру, зверніть увагу на цей простий рецепт цвітної капусти з болгарським перцем, запеченої у фользі без зайвого масла і жиру.
Цвітна капуста з болгарським перцем в домашніх умовах може бути подана як основне блюдо або як гарнір до м'яса і риби. Це відмінна альтернатива каш, особливо на вечерю. Доповнити блюдо можна і іншими овочами за смаком, а також різноманітними спеціями.
- Кольорова капуста - 200 грам
- Болгарський перець - 1 штука
- Свіжа зелень - 1 За смаком (кріп, петрушка, Braai)
- Сіль - 1 За смаком
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Сушені трави - 1 За смаком
1. Капусту потрібно звільнити від листочків, вимити і добре просушити. Розділити на суцвіття і нарізати маленькими шматочками. Якщо ви хочете в рецепт приготування цвітної капусти з болгарським перцем використовувати суцвіття цілком, тоді капусту краще попередньо відправити в киплячу воду хвилини на 2-3.
2. Болгарський перець очистити від насіння і хвостика, як слід вимити і нарізати тонкою соломкою. Можна використовувати різнокольорові перці, це додасть страві особливу красу.
3. Зелень - повноцінний інгредієнт цієї страви. Її потрібно вимити, обсушити й подрібнити. Найкраще взяти 3-4 виду зелені для смаку і аромату. В даному випадку використовується кріп, петрушка і кінза.
4. Викласти всі інгредієнти в глибоку миску і побризкати рослинним (найкраще в цей простий рецепт цвітної капусти з болгарським перцем використовувати оливкову) маслом. Як слід перемішати все, підсолити за смаком. Розгорнути лист фольги і викласти туди овочі. Зверху присипати ароматними травами (базилік, орегано, шавлія, чебрець і т.Д.) за смаком.
5. Щільно загорнути фольгу і відправити конверт в розігріту духовку. Запікати страву близько 20 хвилин до готовності. Потім акуратно розгорнути фольгу, перекласти овочі на тарілку і можна подавати до столу.