Цвітна капуста з перцем
(покроковий рецепт з фото)
Взимку нам дуже потрібні вітаміни. Одним з джерел може стати кольорова капуста з перцем, які дуже легко можна заготовити про запас. Дивіться рецепт!
Займемося заготовками на зиму. Розділіть на суцвіття капусту, поріжте перець і цибулю, посоліть і залиште овочі на 6 годин. Приготуйте і остудіть маринад. Підготуйте банки, покладіть в кожну спеції, наповніть овочами і залийте маринадом. Потім пастеризують банки в киплячій воді протягом 20 хвилин, щільно закрийте кришками, остудіть і приберіть на зберігання. Вдалих заготовок!
- Перець болгарський - 750 грам
- Цибуля - 450 грам
- Кольорова капуста - 2 кілограма
- Цукор - 500 грам
- Чорний перець горошком - 16 штук
- Запашний перець - 12 штук
- Лавровий лист - 4 штуки
- Оцет 10% - 300 мілілітрів
- Вода - 2 L
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Перець чилі - 1 Чайна ложка
Помийте і розділіть на суцвіття капусту.
Болгарський перець порізати смужками.
Цибуля - півкільцями.
З'єднайте в великій мисці всі овочі, приправити сіллю, перемішайте і залиште на 6 годин. Для маринаду змішайте в каструлі воду, оцет, цукор і перець чилі. Доведіть до кипіння і остудіть. У кожну банку покладіть по 4 горошини чорного перцю, 3 горошини запашного перцю і по 1 lavrovomu журнал. Наповніть банки салатом, залийте маринадом і пастеризують в киплячій воді протягом 20 хвилин. Потім щільно закрийте кришками, остудіть і приберіть на зберігання.