Брокколі і цвітна капуста в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ви на дієті? Або просто віддаєте перевагу легкі страви? І навіть якщо ви впевнений шанувальник м'ясних закусок, цей простий рецепт брокколі і цвітної капусти в духовці припаде до душі всім! смачно!
Цей рецепт приготування брокколі і цвітної капусти в духовці у мене з'явився спонтанно. Колись я так готувала спагетті і фарш заправляла цим соусом, вже дуже смачно! А тепер харчуюся більш збалансовано, іноді балую себе таким корисним і легким стравою! Спробуйте!
- Брокколі - 400 грам
- Кольорова капуста - 400 грам
- Вершки - 500 мілілітрів
- Сир твердий - 150 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком
1. Брокколі і цвітну капусту ділимо на суцвіття і бланшируємо в киплячій підсоленій воді приблизно 10 хвилин. Далі відцідити і даємо воді стекти.
2. Форму змащуємо маслом, і викладаємо овочі.
3. Зробимо заливку. Масло розтопити, обсмажити борошно до золотистого кольору. Вливаємо вершки і на маленькому вогні тримаємо до загустіння. Сир тремо на тертці і теж додамо. Перемішаємо, поки не залишиться шматочків сиру. Заливаємо овочі і відправимо в духовку.
4. При температурі в 180 градусів блюдо буде готове через 25 хвилин! Смачного!