Цвітна капуста і брокколі, запечені в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Корисна їжа може бути ще і дуже смачною. І в цьому вам допоможе переконатися простий рецепт цвітної капусти та брокколі, запечених в духовці!
Цвітна капуста і брокколі дуже корисні, про це знають навіть діти. Найкраще їх готувати, звичайно, на пару. Але вони тоді, як на мене, зовсім без смаку. Інша справа - запекти. Для приготування цвітної капусти та брокколі, запечених в духовці, нам знадобиться по середньому качану кожної капусти, жирні вершки (20 %), сир твердий і спеції (я беру прованські трави).
- Брокколі - 400 грам
- Кольорова капуста - 400 грам
- Вершки - 500 мілілітрів
- Сир - 150 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 50 грам
- Спеції - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Розділіть цвітну капусту на суцвіття і відварити в підсоленій воді до напівготовності.
Точно також робимо і з брокколі.
Добре відварну капусту промийте.
Викладаємо у форми для запікання.
Розтопіть на сковороді вершкове масло, додайте борошно, обсмажуйте хвилин 5.
Вливаємо вершки.
Всипаємо тертий сир.
Додаємо спеції. Весь цей час постійно помішувати, щоб сир розчинився.
Залити соусом капусту. Поставити в духовку. Запікати кольорову капусту і брокколі при температурі 180 градусів до золотистої скоринки (близько 25 хвилин). Потім вимкнути духовку і залишити капусту всередині ще на 10-15 хвилин.
Ось кольорова капуста з брокколі, запечені в духовці, і готові. Смачного!