Цвітна капуста і брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Такі корисні продукти як брокколі та цвітна капуста готувати швидко. Але не завжди рецепти виправдовують очікування, а страви виходять смачними. Давайте з вами спробуємо їх смачно запекти в духовці.
Овочі в запеченому вигляді зберігають максимум вітамінів. А такі корисні, як брокколі та цвітна капуста, просто зобов'язані бути присутніми в раціоні. Хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати кольорову капусту і брокколі так, щоб вони сподобалися і дітям, і дорослим. За цим способом овочі дуже соковиті і апетитні, до того ж вони не втрачають свій привабливий зовнішній вигляд.
- Кольорова капуста - 400 грам
- Брокколі - 400 грам
- Вершки молочні - 500 мілілітрів
- Сир - 150 грам
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
1
Розберіть кольорову капусту і брокколі на суцвіття. Відваріть 5 хвилин в киплячій воді.
2
Викладіть капусту в форму для запікання.
3
Сир натріть на крупній тертці.
4
На сковороді розтопіть масло, додайте борошно і обсмажте. Долийте вершки і доведіть до кипіння.
5
Натертий сир також додайте і готуйте, поки він повністю не розчиниться. Додати сіль, поперчіть.
6
Залийте цим соусом капусту і брокколі і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
7
Смачного!