Квашена капуста рецепт класичний
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати Вам простий класичний рецепт приготування квашеної капусти, як робили наші бабусі, мами. Приготування не займе багато часу, а ми отримаємо смачний і корисний вітамінний салат.
Квашена капуста за класичним рецептом - завжди хороша закуска, салат або начинка для пиріжків. Вам знадобиться капуста, морква, сіль і цукор.
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
1. Щоб капуста вийшло смачною, потрібно уважно вибрати качан. Вона повинна бути біла, солодка. Є сорти з гірчинкою, вони не підходять для квашення. Вимийте капусту і видаліть верхні листки. Морква очистіть.
2. За допомогою гострого ножа або шинкування подрібніть капусту.
3. Додайте до неї тонко нашатковану моркву.
4. Додати сіль за смаком, як салат капустяний, додайте пару пучок цукру для кращого бродіння. Перемішайте добре.
5. Візьміть банку літрову, дуже щільно заштовхуйте капусту. Придавлюйте, притискайте руками, щоб виділився сік виступив зверху капусти. Накрийте блюдцем, але не щільною кришкою, капуста повинна дихати. Поставте на тарілочку банку, на всякий випадок, може стікати сік, якщо банку дуже повна. І залиште в теплі на пару днів.
6. Готовність капусти перевіряйте на смак. Квашену капусту зазвичай подають з цибулею і масло рослинним. Приємного!