Рецепт Огірочки на літрову банку фото

Огірочки на літрову банку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Огірок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 1
Час приготування: 40 хв.

Це простий рецепт дуже смачних гострих огірочків на літрову банку. Готуються вони без стерилізації.

Опис приготування:

Розкладіть по банках спеції, сіль, цукор і огірочки. Залийте окропом, дайте постояти, і знову залийте тим же маринадом, доведеним до кипіння. Засукайте. Готово! Якщо консервуєте багато огірків, то для зручності сіль і цукор можна додавати в маринад, а не в банку.

  • Огірок - 500 грам (приблизно)
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Перець гіркий - 1-2 штук
  • Перець болгарський - 0, 5 штуки
  • Лист вишні - 1-2 штук
  • Лист смородини - 1-2 штук
  • Хрін (лист або корінець) - 1-2 штук
  • Перець горошком - 2-5 штук
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Петрушка, кріп - 1 пучок
  • Сіль - 1 Ст. Ложка (без гірки)
  • Цукор - 1, 5 чайних ложки (без гірки)
  • Оцет столовий 9% - 25 мілілітрів
  • Вода - За смаком (скільки увійде в банку)
огірочки на літрову банку - фото крок 1
Підготуємо продукти і стерильні банки з кришками.
огірочки на літрову банку - фото крок 2
Поріжте перчик болгарський соломкою, а гіркий краще залишити цілим, якщо маленький. Можна додавати домашній маленький перчик"вогник" .
огірочки на літрову банку - фото крок 3
У огірків обріжте хвостики.
огірочки на літрову банку - фото крок 4
Складіть спеції на дно банки. Поставте воду для заливки огірків закипати.
огірочки на літрову банку - фото крок 5
Залийте огірки окропом. Залиште на 15-20 хвилин під щільно закритою кришкою. Злийте цей маринад в каструлю, доведіть його до кипіння і знову влийте в банку, додавши оцет. Засукайте. Переверніть банки догори дном до охолодження повного. Після чого можна прибрати в льох або в комору для зберігання.

Схожі рецепти