Гірчичні огірочки на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Пікантні і оригінальні огірочки для любителів солоненького! Дозвольте і мені з вами поділитися рецептом приготування гірчичних огірочків на зиму - дуже проста, але смачна закуска. Дивимося!
Для приготування гірчичних огірочків на зиму нам знадобиться суха гірчиця, свіжі та хрусткі огірочки, банки (у мене були літрові). З 3 кілограмів огірків виходить приблизно 2 L. Солоних. Можете брати більше вихідних продуктів, якщо готуєте на велику сім'ю. Готові огірочки добре поєднуються горілочкою.
- Огірки - 3 кілограма
- Часник тертий - 2 Ст. Ложки
- Суха гірчиця - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Чорний перець - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 250 грам
- Оцет 9 % - 1 Склянка
Огірки помийте, ображати у них попки, а потім поріжте на чверті по довжині. Додайте гірчицю, часник, сіль, перець, цукор і склянку оцту. Залиште години на 3.
За цей час огірки дадуть сік і у нас вийде відмінний розсіл, яким ми і будемо їх заливати.
Банки простерилизуйте. Розкладіть по банкам огірки.
Залийте розсолом.
Знову простерилизуйте буквально 5 хвилин.
Потім закрийте кришками і переверніть.
Потім закрийте кришками і переверніть.
Потім банки укутайте, нехай остигають.
Готові гірчичні огірочки на зиму можете зберігати в погребі чи холодному місці. Смачного!
Готові гірчичні огірочки на зиму можете зберігати в погребі чи холодному місці. Смачного!