Рецепт Гірчичні огірочки на зиму фото

Гірчичні огірочки на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Огірок
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок , На швидку руку , На природу , На святковий стіл
Заготовки , Соуси , Консервація
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Пікантні і оригінальні огірочки для любителів солоненького! Дозвольте і мені з вами поділитися рецептом приготування гірчичних огірочків на зиму - дуже проста, але смачна закуска. Дивимося!

Опис приготування:

Для приготування гірчичних огірочків на зиму нам знадобиться суха гірчиця, свіжі та хрусткі огірочки, банки (у мене були літрові). З 3 кілограмів огірків виходить приблизно 2 L. Солоних. Можете брати більше вихідних продуктів, якщо готуєте на велику сім'ю. Готові огірочки добре поєднуються горілочкою.

  • Огірки - 3 кілограма
  • Часник тертий - 2 Ст. Ложки
  • Суха гірчиця - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Чорний перець - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 250 грам
  • Оцет 9 % - 1 Склянка
гірчичні огірочки на зиму - фото крок 1
Огірки помийте, ображати у них попки, а потім поріжте на чверті по довжині. Додайте гірчицю, часник, сіль, перець, цукор і склянку оцту. Залиште години на 3.
гірчичні огірочки на зиму - фото крок 2
За цей час огірки дадуть сік і у нас вийде відмінний розсіл, яким ми і будемо їх заливати.
гірчичні огірочки на зиму - фото крок 3
Банки простерилизуйте. Розкладіть по банкам огірки.
гірчичні огірочки на зиму - фото крок 4
Залийте розсолом.
гірчичні огірочки на зиму - фото крок 5
Знову простерилизуйте буквально 5 хвилин.
Потім закрийте кришками і переверніть.
гірчичні огірочки на зиму - фото крок 6
Потім банки укутайте, нехай остигають.
Готові гірчичні огірочки на зиму можете зберігати в погребі чи холодному місці. Смачного!

Схожі рецепти