Гірчичні сухарики
(покроковий рецепт з фото)
Сухарики - ласощі, знайоме з дитинства, "ванільні", "гірчичні", "московські", сортів - безліч. Виявляється, їх легко приготувати в домашніх умовах, пропоную рецепт гірчичного сухариків.
Готуйте гірчичні сухарики, коли у вас є вільний час, так як процес приготування простий, але відносно тривалий. Дивіться покрокові рекомендації і готуйте із задоволенням!
- Борошно - 300 грам
- Дріжджі - 1, 5 чайних ложки (сухі, швидкодіючі)
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 70 грам (тростинний, коричневий)
- Масло гірчичне - 60 мілілітрів
- Яйце - 1 штука(0, 5 яйця - в тісто, 0, 5 яйця - для змазування перед випічкою)
- Вода - 150 мілілітрів

Підготуйте інгредієнти для приготування гірчичного сухариків.

У миску влийте 100 мл. Води, всипте дріжджі.

Додайте половину борошна від норми, замісіть опару, поставте її в тепле місце на 1 час.

Через годину всипте до опари цукор, влийте гірчичне масло, додайте сіль.

Просійте борошно, що залишилося.

Стільком людям яйце і влийте в тісто половину яйця.

Замісити тісто і поставте в тепле місце на півтори-дві години на расстойку, в процесі вистоювання зробіть одну-дві обминання.

Готове тісто розділити на дві-три частини. Розкачайте в формі ковбаски, змастіть яйцем.

Випікайте в духовці при температурі 200 градусів протягом 15 хвилин.

Розріжте на скибочки товщиною приблизно 1 см. Розкладіть на лист для випічки і підсушіть в духовці при температурі 160 градусів 20-25 хвилин.

Зніміть з листа готові сухарики, наливайте чай і кличте всіх до столу. Смачних і ароматних сухариків вийшло багато, вистачить на всіх!