Пікантні огірочки на зиму
(покроковий рецепт з фото)
У моєму арсеналі рецептів консервування є рецепт, який я люблю. Ці огірочки підкорили мене колись смаком. З тих пір пікантні огірочки - неодмінний гість у мене на столі. Дивіться рецепт!
Щоб огірочки вийшли соковитими і смачними, не поспішайте їх законсервувати, дочекайтеся, поки вони пустять досить соку, щоб юшка покривала їх в баночках. Розкладіть і простерилизуйте. Готові баночки переверніть догори дном і залиште до повного охолодження. Після чого приберіть в прохолодне і темне місце для зберігання.
- Огірок - 1 кілограм
- Перець болгарський - 200 грам
- Цибуля - 200 грам
- Перець гострий - 1 штука (чилі)
- Морква - 200 грам
- Часник - 2-5 зубчиків
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки (без гірки)
- Цукор - 40 грам
- Масло rafinirovannoe - 40 мілілітрів
- Оцет столовий 9% - 40 мілілітрів
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
Підготуйте все необхідне для консервації: овочі, спеції, стерильні баночки і кришки. Приступаємо!
Овочі все ретельно вимийте. У огірків зріжте попки. Самі ж огірочки поріжте на 4-6 частин уздовж. Болгарський перець звільніть від насіння, промийте всередині і поріжте тонкими смужками уздовж.
Очищену цибулю і часник поріжте не дуже тонко, наприклад - півкільцями і часточками відповідно.
Моркву натріть на крупній тертці або тертці для приготування моркви по-корейськи. Гострий перець порізати тонкими кільцями.
Складіть всі інгредієнти: огірки, морква, обидва види перцю, цибуля, часник, олія соняшникова, оцет, сіль, цукор, щіпку перцю чорного меленого для аромату. Перемішайте добре і накрийте кришкою. Залиште стікати соком на 2-3 годин мінімум.
За три години розкладіть овочі дуже щільно по банках, заповнюючи простір соком.
Накрийте стерильними кришками і відправте стерилизоваться кожну баночку по 15 хвилин. Після чого закатати ключем, банки переверніть догори дном до повного охолодження.