Рецепт Гострі мариновані огірочки на зиму фото

Гострі мариновані огірочки на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Огірок
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Консервація, Маринування

Щоб закатати гострі огірочки, я додаю і часник, і гіркий перець. Для аромату можна додати велику кількість зелені і обов'язковий інгредієнти - лист хрону. Він зробить огірочки хрусткими.

Підготуйте банки і кришки (стерильні). Вимийте і очистіть овочі. Щільно утрамбуйте в банки овочі і спеції, сіль і цукор. Залийте окропом і простерилизуйте. Засукайте. Зберігайте в прохолодному місці.

  • Огірок - 500-700 грам
  • Перець гіркий - 5 грам
  • Часник - 10 грам
  • Зелень - 1 пучок (вишня, смородина, хрін, кріп парасольки)
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки (на літрову банку)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Вода - За смаком (скільки увійде в банку)
  • Лавровий лист - 1 штука (по бажанню)
гострі мариновані огірочки на зиму - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти.
гострі мариновані огірочки на зиму - фото крок 2
Всі овочі ретельно вимийте. Простерилизуйте банки. Поріжте перець і часник.
гострі мариновані огірочки на зиму - фото крок 3
Наповніть спеціями банки.
гострі мариновані огірочки на зиму - фото крок 4
У огірків відріжте попки.
гострі мариновані огірочки на зиму - фото крок 5
Утрамбуйте їх в банки. Додайте сіль, цукор.
гострі мариновані огірочки на зиму - фото крок 6
Залийте окропом, тільки не до самого верху: ще повинен "увійти" оцет.
гострі мариновані огірочки на зиму - фото крок 7
Простерилизуйте банки по 5 хвилин. Налийте оцет, і закатати.

Схожі рецепти