Гострі мариновані огірочки на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Щоб закатати гострі огірочки, я додаю і часник, і гіркий перець. Для аромату можна додати велику кількість зелені і обов'язковий інгредієнти - лист хрону. Він зробить огірочки хрусткими.
Підготуйте банки і кришки (стерильні). Вимийте і очистіть овочі. Щільно утрамбуйте в банки овочі і спеції, сіль і цукор. Залийте окропом і простерилизуйте. Засукайте. Зберігайте в прохолодному місці.
- Огірок - 500-700 грам
- Перець гіркий - 5 грам
- Часник - 10 грам
- Зелень - 1 пучок (вишня, смородина, хрін, кріп парасольки)
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки (на літрову банку)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Вода - За смаком (скільки увійде в банку)
- Лавровий лист - 1 штука (по бажанню)
Підготуйте необхідні продукти.
Всі овочі ретельно вимийте. Простерилизуйте банки. Поріжте перець і часник.
Наповніть спеціями банки.
У огірків відріжте попки.
Утрамбуйте їх в банки. Додайте сіль, цукор.
Залийте окропом, тільки не до самого верху: ще повинен "увійти" оцет.
Простерилизуйте банки по 5 хвилин. Налийте оцет, і закатати.