Рецепт Солоні огірочки на зиму фото

Солоні огірочки на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Огірок
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Консервація

Для любителів солоненького хочу запропонувати не хитрий спосіб заготовити смачних солоних огірочків на зиму. Огірочки виходять дуже смачними, солоними і прекрасно підходять для розсольник, солянок.

Щоб приготувати смачні огірочки солоні, їх спочатку потрібно засолити, а після закатати в банки. Мій рецепт приготується для будь-якої тари, будь то баночка 0, 5 л або 3. Наступні дії і все вийде, хай щастить!

  • Огірок - 1 кілограм
  • Зелень - 1 пучок (парасольки кропу, лист вишни, смородини, хрону, м'ята)
  • Болгаскій перець - 1-2 штук
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 80 грам
солоні огірочки на зиму - фото крок 1
Приготуйте огірочки і зелень, воду і сіль для розсолу. Огірочки вимийте і замочіть в холодній воді на 2 годин мінімум.
солоні огірочки на зиму - фото крок 2
На дно кожної баночки покладіть по пару листочків вишні, смородини, хрін, кріп і м'яту. Баночки повинні бути стерильними.
солоні огірочки на зиму - фото крок 3
У огірочків зріжте хвостики, укладіть щільно в банки, вставте болгарський перчик, порізаний смужками.
солоні огірочки на зиму - фото крок 4
Воду закип'ятити, повністю остудіть. Змішайте з сіллю для отримання розсолу. Холодним розсолом залийте баночки, горлечка зав'яжіть марлею і залиште солиться на 2-3 дня в теплі.
солоні огірочки на зиму - фото крок 5
Через 2-3 дня утворюється пінка, значить огірочки готові до консервації.
солоні огірочки на зиму - фото крок 6
Злийте з баночок розсіл. Закип'ятіть його і киплячим розсолом залийте баночки з огірочками. Засукайте спеціальним ключем, кришки повинні бути заздалегідь простерилізовані. Переверніть баночки догори дном і укутайте на добу ковдрою. Після охолодження приберіть в прохолодне місце для зберігання.

Схожі рецепти