Солоні огірочки на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів солоненького хочу запропонувати не хитрий спосіб заготовити смачних солоних огірочків на зиму. Огірочки виходять дуже смачними, солоними і прекрасно підходять для розсольник, солянок.
Щоб приготувати смачні огірочки солоні, їх спочатку потрібно засолити, а після закатати в банки. Мій рецепт приготується для будь-якої тари, будь то баночка 0, 5 л або 3. Наступні дії і все вийде, хай щастить!
- Огірок - 1 кілограм
- Зелень - 1 пучок (парасольки кропу, лист вишни, смородини, хрону, м'ята)
- Болгаскій перець - 1-2 штук
- Вода - 1 літр
- Сіль - 80 грам
![солоні огірочки на зиму - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/solenie_ogurchiki_na_zimu-309492.webp)
Приготуйте огірочки і зелень, воду і сіль для розсолу. Огірочки вимийте і замочіть в холодній воді на 2 годин мінімум.
![солоні огірочки на зиму - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/solenie_ogurchiki_na_zimu-309493.webp)
На дно кожної баночки покладіть по пару листочків вишні, смородини, хрін, кріп і м'яту. Баночки повинні бути стерильними.
![солоні огірочки на зиму - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/solenie_ogurchiki_na_zimu-309494.webp)
У огірочків зріжте хвостики, укладіть щільно в банки, вставте болгарський перчик, порізаний смужками.
![солоні огірочки на зиму - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/solenie_ogurchiki_na_zimu-309495.webp)
Воду закип'ятити, повністю остудіть. Змішайте з сіллю для отримання розсолу. Холодним розсолом залийте баночки, горлечка зав'яжіть марлею і залиште солиться на 2-3 дня в теплі.
![солоні огірочки на зиму - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/solenie_ogurchiki_na_zimu-309496.webp)
Через 2-3 дня утворюється пінка, значить огірочки готові до консервації.
![солоні огірочки на зиму - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/solenie_ogurchiki_na_zimu-309497.webp)
Злийте з баночок розсіл. Закип'ятіть його і киплячим розсолом залийте баночки з огірочками. Засукайте спеціальним ключем, кришки повинні бути заздалегідь простерилізовані. Переверніть баночки догори дном і укутайте на добу ковдрою. Після охолодження приберіть в прохолодне місце для зберігання.